Procurila informacija iz PSG-a, hoće li ovaj 'detalj' presuditi Parižanima?

Mbappe neće biti starter?

Procurila informacija iz PSG-a, hoće li ovaj 'detalj' presuditi Parižanima?

E. Škorić

Francuski novinari donose informaciju o zdravstvenom stanju Kyliana Mbappea.

Nekoliko sati prije odigravanja revanš utakmice polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i PSG-a, otkriveno je da će najbolji igrač Parižana i prvi strijelac kluba, Mbappe, ostati na klupi.

Mbappe je zbog povrede propustio meč s Lensom, a vjerovalo se da će biti spreman za večerašnji ogled na Etihadu. No, čini se da je Mauricio Pochettino odlučio da Mbappe krene s klupe i da mu tek kasnije ukaže šansu.

Bit će to zaista hendikep za francuskog prvaka, koji ionako ima zaostatak iz prvog meča, kada je City kao gost slavio s 2:1. Pochettinovom timu dakle trebaju najmanje dva gola, a bez Mbappea će to sve teže da ide.

U izostanku sjajnog Francuza, glavnu riječ vodit će Brazilac Neymar, a PSG svakako ima čemu da se nada i sa Keanom, Icardijem i Di Marijom...

Susret se igra od 21 sat, a MOZZART kladionica nudi bogatu ponudu za ovaj duel. OVDJE ostavite vašu okladu ukoliko nađete "pravi" par.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/JulienMaynard/status/1389591900093571078[/twitter]

Večeras ćemo dobiti prvog finalistu Lige prvaka: Poznati mogući sastavi Cityja i PSG-a

Ljubitelji fudbala večeras će moći da uživaju u okršaju Manchester Cityja i PSG nakon kojeg ćemo saznati prvog ovosezonskog finalistu Lige prvaka.

Sigurno je da nas na Etihadu očekuje mnog uzbuđenja jer smo i u prvom duelu gledali zaista odličan meč. Manchester City je u prvoj utakmici u Parizu pobijedio sa 2:1, ali jasno je da im to ne garantuje mjesto u finalu.

Parižani su u Manchester doputovali po preokret i sigurno je da će učiniti sve kako bi prošli dalje. Za City je ovo velika prilika da dođe do svog prvog finala u Ligi prvaka, ali za ekipu Pepa Guardiole to neće biti lagan zadatak.

U prvoj utakmici PSG i City su pokazali zaista odličan fudbal i oba tima blistali su po poluvrijeme. Parižani su nakon prvog dijela igre vodili sa 1:0 golom Marquinhosa i propustili još nekoliko velikih prilika.

Oglasi

No, onda je engleski klub zaigrao mnogo bolje u nastavku duela i uspio da dođe do preokreta što je bilo veliko iznenađenje za Parižane.

City je prvo izjednačio kada je gol postigao De Bruyne, dok je konačan preorket Građanima donio Mahrez sjajnim golom iz slobodnog udarca. City ima dobru prednost iz ovog susreta, ali će PSG krenuti po preokret što nam sigurno garantuje odličnu utakmicu.

Revanš polufinala Lige prvaka između Cityja i PSG-a igra se večeras od 21 sat, a engleski mediji već su objavili moguće sastave koje će izvesti Guardiola i Pochettino.

Guardiola neće mnogo mijenjati u odnosu na prvi susret, dok je Pochettino u problemu jer još uvijek ne zna da li će Kylian Mbappe igrati. Mbappe ima lakšu povredu i u PSG-u se nadaju da će biti spreman za utakmicu, ali to će se znati tek pred sami početak.

Le Parisien je objavio da se Pochettino nada da će Mbappe igrati od prve minute, ali ukoliko se to ne desi onda treba očekivati da se u početnom sastavu nađe Mauro Icardi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vjerovatni sastav Manchester Cityja: Ederson, Walker, Dias, Stones, Cancelo, Rodri, Gundogan, Bernardo Silva, Mahrez, De Bruyne, Foden.

Vjerovatni sastav PSG-a: Navas, Florenzi, Kimpembe, Marquinhos, Bakker, Paredes, Herrera, Verratti, Neymar, Di Maria, Mbappe (Icardi).

Top Komentari

emanuelmacron
navijam za PSG ali nemate sanse ,Gvardiola ce vas rastavit,i nakraju Pocetini nije niblizu njemu,ubicega necu ni gledat.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi