Neymar: Dat ću sve od sebe da odemo u finale, pa makar morao umrijeti na terenu

Brazilac pred okršaj na Etihadu

Neymar: Dat ću sve od sebe da odemo u finale, pa makar morao umrijeti na terenu

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras igraju u gostima protiv Manchester Cityja revanš utakmicu polufinala Lige prvaka.

Parižani žele da se drugu sezonu plasiraju u finale i ovaj put dođu to titule, ali ih očekuje veoma težak posao večeras na Etihadu protiv ekipe Manchester Cityja.

Građani su u prvoj utakmici u Parizu slavili sa 2.1 i imaju dobar rezultat pred revanš, ali je jasno da u ovom okršaju još ništa nije završeno.

To najbolje pokazuje izjava koju je jučer dao Neymar pred ovu utakmicu i poručio je da će igrači PSG-a dati sve od sebe kako bi napravili preokret i na kraju se plasirali u finale.

Neymar je iznenadio sve kada je izjavio da je čak spreman umrijeti na terenu samo da se njegov tim na kraju domogne finala Lige prvaka.

"Čeka nas veoma teška utakmica protiv Manchester Cityja, ali moramo vjerovati u pobjedu bez obzira na statistiku ili neki postotak šansi za pobjedu", rekao je Neymar i nastavio.

Oglasi

"Mislim da svaki Parižanin mora vjerovatni u nas, ja sam prvi koji će to učiniti. Na prvoj sam liniji fronta i bit ću prvi ratnik koji će krenuti u bitku za ekipu. Dat ću sve od sebe i učinit ću sve što mogu da se plasiramo u finale, pa čak i ako moram umrijeti na terenu".

Revanš polufinala Lige prvaka između Cityja i PSG-a igra se večeras od 21 sat, a engleski mediji već su objavili moguće sastave koje će izvesti Guardiola i Pochettino.

Guardiola neće mnogo mijenjati u odnosu na prvi susret, dok je Pochettino u problemu jer još uvijek ne zna da li će Kylian Mbappe igrati. Mbappe ima lakšu povredu i u PSG-u se nadaju da će biti spreman za utakmicu, ali to će se znati tek pred sami početak.

Le Parisien je objavio da se Pochettino nada da će Mbappe igrati od prve minute, ali ukoliko se to ne desi onda treba očekivati da se u početnom sastavu nađe Mauro Icardi.

Vjerovatni sastav Manchester Cityja: Ederson, Walker, Dias, Stones, Cancelo, Rodri, Gundogan, Bernardo Silva, Mahrez, De Bruyne, Foden.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vjerovatni sastav PSG-a: Navas, Florenzi, Kimpembe, Marquinhos, Bakker, Paredes, Herrera, Verratti, Neymar, Di Maria, Mbappe (Icardi).

Također, poznate su i kvote pred večerašnju utakmicu, a jasno je da je City blagi favorit. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj meč i to OVDJE.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

snupi
Joj provale majko mila.
2 0
Krosteutegurovic
Bolje da postaneš glumac, jer ti to puno bolje paše
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi