Ni legende više ne mogu da trpe bahatog Mbappea: "Kylian odrasti, to je život"

Petit savjetovao zvijezdu PSG-a

Ni legende više ne mogu da trpe bahatog Mbappea: "Kylian odrasti, to je život"

Endin Čaušević

Kylian Mbappe u posljednje vrijeme se sve češće nalazi u centru pažnje, ali ne zbog svojih igara na terenu već zbog ne tako lijepog ponašanja.

Sve je počelo kada je Mbappe odlučio da ostane u PSG-u i produži novi ugovor, a nakon toga kao da se nešto promijenilo u njegovom ponašanju jer je počeo da radi stvari koje ranije nije.

Prvi problem nastao je kada su se Mbappe i Neymar posvađali na utakmici oko toga ko će izvesti penal, a zatim je francuski napadač u jednom meču odbio da trči u kontru nakon što mu jedan od saigrača nije dodao loptu kada je to želio.

Mnogi smatraju da je Mbappe postao nevjerovatno bahat i bezobrazan, te da se ponaša kao da je on vlasnik PSG-a što se njegovim saigračima u svlačionici uopšte ne sviđa.

Francuski reprezentativac je sve češće na meti kritika, a sada se oglasio i nekadašnji veznjak Barcelone i Arsenala, Emmanuel Petit, koji je poručio da je vrijeme da Mbappe konačno odraste i ponaša se kako treba.

"Kao da to nije isti čovjek. Posljednjih sedmica se o svemu priča kada je Mbappe u pitanju osim o onome što radi na terenu. Ne može se žaliti na svaku stvar koja njemu ne ide u prilog, to tako ne funkcioniše", rekao je Petit i dodao.

"Želim da mu kažem: 'Kylian, odrasti to je život'. U životu se dešava da vam se ne ispune sva obećanja koja dobijete, ali kada odrastete to vas više ne pogađa toliko. Njemu je vrijeme da odraste i prihvati da ne može biti baš sve po njegovom".

"Jasno je da mnoge nervira danas svojim ponašanjem i to od njega nismo navikli. Od toga što radi u PSG-u do tog bojkota da se neće fotografisati za potrebe reprezentacije Francuske. Mora da shvati da se tako ne treba ponašati i da se ne vrti cijeli svijet samo oko njega".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Petit je samo jedan u nizu koji je javno kritikvao Mbappea i poručio mu da mora da promijeni svoje ponašanje, ali očito je da to igrača PSG-a previše ne dotiče niti radi na tome da posluša te savjete.

Francuski mediji navode u je atmosfera u svlačionici PSG-a zbog Mbappea daleko od idealne i da je samo pitanje trenutka kada će sve to da "eksplodira".

Top Komentari

Galacticosi
Iskreno možda malo i Mediji pretjeruju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi