Sergio Ramos ruši svoje sramotne rekorde

Novo isključenje za Španca

Sergio Ramos ruši svoje sramotne rekorde

E. Škorić

Iskusni štoper sinoć je "pocrvenio" u remiju Remsa i PSG-a (0:0).

Ramos je isključen po 28. put u karijeri i čini se da se neke stare navike ne mogu promijeniti. Bivši igrač Real Madrida jedan je od krivaca što Parižani nisu došli do nove pobjede i to im je bio drugi ovosezonski remi nakon prethodnih 1:1 s Monacom.

Ramosa je sudija isključio već u 41. minuti. Španac je dobio žuti karton zbog faula, kreće u pregovore, a nedugo nakon toga sudija je mijenja odluku i pokazuje mu put u svlačionici.

Nogometaši PSG-a koji su okružili sudiju nisu se mogli pomiriti s ovom odlukom, a Marco Verratti je zbog protesta također dobio žuti karton. Ali to nije ništa promijenilo i Ramos je morao napustiti teren prije kraja prvog poluvremena.

Nakon utakmice, kapiten Parižana Marquinhos žestoko je prkomentarisao ovu odluku: "Nevjerovatno! Previše je. Ne znam je li to nešto osobno protiv nas. Ne želim stalno govoriti o suđenju. Znamo da je njihov posao vrlo komplikovan, no ipak - moraju kontrolisati igru. Svaki put kad im se približimo dobijemo kartone i ne možemo ništa reći. Ne znam šta je sudija čuo, ali dao je Ramosu crveni karton. Sergio je došao, nije mu se svidjela odluak i dobio je isključenje", rekao je Marquinhos.

Trener PSG-a Christophe Galtier upitan je o cijeloj situaciji nakon utakmice: "Siguran sam da Sergio nije želio uvrijediti suca. Izrazio se na način koji čujem stotine puta na terenu. Kad smo ljuti, govore se različite stvari, ali to su emocije. Mislim da je sudija to shvatio previše osobno".

Karton viđen u utakmici protiv Reimsa bio je 28. u karijeri Ramosa. Dijeli samostalni rekord igrača koji je napustio teren zbog crvenih kartona, najčešće u 21. stoljeću. Sastoji se od 26 kartona dobivenih u dresu Real Madrida i 2 već u dresu PSG-a.

Drugi na ovoj nepopularnoj listi je Rafael Marquez s 21 crvenim kartonom i Felipe Melo s 20.
Zanimljivo - Ramos nikada nije nikada dobio crveni karton u dresu reprezentacije Španije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Unatoč nedjeljnom remiju, PSG je i dalje lider francuskog prvenstva. Sada je pred Parižanima utorak utakmica protiv Benfice u Ligi prvaka koja će se igrati na Parku prinčeva.

U Ligi 1 imaju 26 bodova nakon 10 utakmica, Marseille ima 23, a Lorient 22, dok Lens ima 21. Lorient i Lens imaju utakmicu manje jer danas igraju svoje duele ovog kola.

Top Komentari

denimen9
Anonimni sudija dočekao svoji 5 minuta slave. Ramos GOAT bio i ostao, ima titule koje to dokazuju, dok drugi braniči to nemaju.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi