Nakon 13 godina: Otkako je otjerao Ibrahimovića, Messi dobio prvog igrača-šefa u svlačionici

Argentinac nije glavni

Nakon 13 godina: Otkako je otjerao Ibrahimovića, Messi dobio prvog igrača-šefa u svlačionici

A. Čaušević

Leo Messi se opravdano smatra najboljim igračem svih vremena. Argentinac je osvojio sve što vrijedi u fudbalu, ostavio neizbrisiv trag i postavio rekorde koje će teško ko nadmašiti. 

Messi na vrhunskom nivou igra duže od 15 godina. Svjetsko ime je stekao igrajući za Barcelonu gdje je bio glavni u svlačionici.

Sada već legendarni Argentinac se pitao za sve, bilo koji igrač koji bi mu se pokušao suporstaviti bio bi prodan prije ili kasnije. Zna to najbolje Zlatan Ibrahimović.

Kada je stigao u Barcu 2009. godine Ibra je postao ozbiljna prijetnja Messiju zbog čega je fudbaler iz Rosarija tražio od Pepa Guardiole da se Zlatan proda.

Nakon jedne sezone na Nou Campu Ibrahimović je otišao u Milan, a Messi zagospodario svlačionicom te u narednim godinama postao alfa i omega kompletnog tima, ali i cijelog kluba Barcelone.

Uzeo je Messi ogroman novac od Katalonaca, ali je na kraju otišao kao slobodan igrač i to u PSG gde je dobio novog šefa kojeg će teško skinuti sa trona.

Oglasi

Robert Pires, čuveni francuski fudbaler, je izjavio kako je Messi prihvatio činjenicu da je Mbappe glavni igrač PSG-a kako na terenu, tako i svlačionici.

"Pošto je bio kralj Barcelone, ostavlja se utisak da je Messi prihvatio činjenicu da je Mbappe šef na terenu i da mu se dao na raspolaganje", kazao je Pires.

"Možda to zvuči ludo, ali to je realnost. Sve funkcioniše ne zato što imaju iste ideje i isti koncept igre već zato što je između njih jasna povezanost." 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U posljednje vrijeme Messi i Mbappe odlično funkcionišu, a Francuz je taj koji češće zabija i sve se vrti oko njega pa se može reći da ima istine u Piresovoj tvrdnji.

Računajući sva takmičenja Mbappe je do sada postigao 30 golova, dok je Messi na brojci od 18 pogodaka, s tim da Argentinac ima i 16 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi