Svi pričaju o narušenom odnosu Mbappea i Messija, a nova Kylianova odluka je sve dodatno podgrijala
Zvijezde PSG-a bile su na suprotnim stranama u finalu Svjetskog prvenstva, a novi susret u klubu je još prolongiran.

Messi se vraća, a on...

Svi pričaju o narušenom odnosu Mbappea i Messija, a nova Kylianova odluka je sve dodatno podgrijala

Eldar Ganibegović

Nakon mjesec dana odsustva Lionel Messi će se vratiti u Pariz i PSG. Priča se o narušenom odnosu s Kylianom Mbappeom nakon finala Svjetskog prvenstva, a sada je nova odluka Francuza dodatno podgrijala tu temu.

Zvijezde PSG-a, Lionel Messi i Kylian Mbappe, našli su se kao vođe svojih reprezentacija na suprotnim stranama u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Mbappe je postigao hat-trick, a Messi dva gola, a u konačnici je Argentina bila bolja na penale i po treći put postala prvak svijeta.

Nešto prije Messija u klub se vratio Kylian Mbappe, a danas se u klub vratio i Argentinac nakon odmora poslije Mundijala.

Nakon utakmice protiv Lensa igrači PSG-a su dobili slobodan dan od treninga, ali na novi susret Messija i Mbappea će se još morati sačekati.

Mediji ionako već pišu o narušenom odnosu ovog dvojca nakon finala, a sada je Kylian Mbappe donio odluku koja je dodatno uzburkala strasti.

Oglasi

Naime, Francuz je odlučio da ode na odmor baš kada se Messi vraća u klub, te se sada još više piše o tome kako s Argentincem nije u dobrim odnosima.

Nakon poraza od Lensa, Christophe Galtier, trener PSG-a, rekao je da je Mbappeu i Hakimiju potrebno nekoliko slobodnih dana, pogotovo što su se nakon Svjetskog prvenstva njih dvojica vratili direktno u klub, za razliku od ostalih igrača koji su uzeli učešće na finalnom turniru.

"Plan je bio da oni (Mbappe i Hakimi, op. a) igraju u ovim mečevima (sa Strazburom i Lensom, op. a) i onda uzmu malu pauzu", rekao je trener, prenosi Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Razgovarao sam sa Mesijem poslije meča. Čestitao sam mu. Za njega je bilo jako važno da osvoji Svjetsko prvenstvo, kao što bi i meni bilo.

Izgubio sam, pa sam se ponašao zrelo i čestitao mu na pobjedi", rekao je Kylian Mbappe nedavno, no glasine o navodno lošem odnosu s Messijem još kruže. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi