Ni Messi, ni CR: Ko je za Mourinha najbolji svih vremena?

Portugalac smatra da je Brazilac miljama iznad

Ni Messi, ni CR: Ko je za Mourinha najbolji svih vremena?

E. Škorić

Portugalski trener Jose Mourinho podijelio je svoje mišljenje o beskrajnoj raspravi o tome ko je najbolji nogometaš svih vremena.

Dok mnogi ljubitelji nogometa tvrde da GOAT kruna pripada ili Messiju ili Cristianu, Mourinho vjeruje da je Brazilac Ronaldo bio miljama ispred.

"Ronaldo, El Fenomeno", izjavio je Mourinho kada su ga upitali koji je nogometaš najveći svih vremena.

"Cristiano Ronaldo i Leo Messi imali su duže karijere, svaki dan su na vrhu već 15 godina. Međutim, ako govorimo isključivo o talentu i vještini, niko ne može da nadmaši Ronalda Nazarija", dodao je trener Rome.

Godinama traje rasprava o tome ko je najbolji igrač svih vremena. Naravno, ne treba zaboraviti pokojne Pelea i Maradonu.

Nakon osvojenog Svjetskog prvenstva u Kataru, mnogi su se složili da je Messi definitivno najveći svih vremena, neki i dalje na prvo mjesto stavljaju Ronalda, a Mourinho je među onima koji obožavaju legendarnog Brazilca koji je imao kratku, ali veliku karijeru igrajući za Barcelonu, Inter, Real Madrid, Milan...

Oglasi

Nažalost, povrede su ga na kraju spriječile da bude duže na nogometnoj sceni. Ipak, i za to vrijeme je stigao da osvoji dva naslova svjetskog prvaka s brazilom, 1994. i 2002. godine, dok je 1998. godine izgubio finale od Francuske.

Karijeru je okončao u Corinthiansu 2011. godine, a danas je vlasnik španskog kluba Valladolid.

Interesantno je svakako kako slavni Brazilac ne smatra Cristiana Ronalda za najbolje igrače koji su ikada igrali. Nedavno je saopštio imena osmorice za koje misli da su najbolji svih vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Postoji posebna grupa u kojoj su Maradona, Messi, Cruyff, Beckenbauer, Pele, Van Basten, Ronaldinho", rekao je Ronaldo i dodaje:

"U tu grupu bih stavio i sebe, ali navijači imaju zadnju riječ", istakao je čuveni Brazilac.

Top Komentari

Mushe91
Prosjek trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi