Katarani skovali neviđen plan: Prvo će kupiti drugi klub, a onda i Mbappea!

Slijedi veliki transfer

Katarani skovali neviđen plan: Prvo će kupiti drugi klub, a onda i Mbappea!

A. Čaušević

QSI fondacija iz Katara je u posljednjoj deceniji od PSG-a napravila jedan od najmoćnijih klubova današnjice, a uskoro planira kupovinu i još jednog slavnog evropskog kluba.

Kylian Mbappe je bez sumnje najskuplji eksponat PSG-a, ali dojam je da u pariškom klubu ne može da zasija u punom sjaju te doživi popularnost kao što bi to bio slučaj u nekom drugom klubu.

Već neko vrijeme Katarani su uspjevali da odole svim napadima i zadrže Mbappea, a na kraju bi se moglo desiti da ga prodaju sami sebi, ma koliko to bizrano zvučalo.

Naime, QSi fondacija namjerava kupiti Manchester Uniteda te na Old Trafford dovesti Mbappea i učiniti ga glavnim igračem Crvenih đavola.,

Cilj bi bio stvaranje najbolje moguće ekipe čiji bi lider bio Mbappea što i nije nemoguće s obzirom na popularnost Uniteda te činjenicu da je igranje u Premiershipu mamac za sve.

Mbappe na ljeto 2024. godine može napustiti PSG kao slobodan igrač, pa će biti interesantno za vidjeti da li će se ova špekulacija pretvoriti u realnost.

Oglasi

Manchester United, jedan od napoznatijih klubova svijeta, je već neko vrijeme na prodaji, a osim Katarana, za kupovinu je zainteresovan i bogati Britanac, Sir Jim Ratcliffe.

Ukoliko bi preuzeli vlasništvo nad Unitedom, Katarani bi za sportskog direktora imenovali Antera Henriquea koji bi bi završio operaciju dovođenja Mbappea.

Mbappe je istovremeno i dugogodišnja želja Real Madrida, ali čini se da se Florentino Perez polako odriče od Francuza jer su Kraljevi sve karte bacili na Viniciuza te mladog Endricka koji je već potpisao i priključit će se ekipi kada napuni 18 godina.

Francuz u PSG-u ima sve što poželi, plata od šest miliona eura mjesečno je najbolji pokazatelj, ali iz sportskog aspekta uspjeh na eurosceni izostaje i to je ono što ga na neki način kopka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odlazak u Premiership bi za Mbappea svakako bio najveći mogući izazove jer nigdje u svijetu fudbala konkurencija nije žestoka kao što je to slučaj na Ostrvu.

Bilo kako bilo, velika je realnost da će najveće fudbalske zvijezde današnjice od sljedeće sezone igrati na ovom mjestu. Bit će to unikatno iskušenje za sve njih.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi