Messi prima pravo bogatstvo, ali njegovom bezobrazluku prema čelnicima PSG zaista nema kraja

Povezuju ga sa Barcelonom,no on čeka odgovor sadašnjeg kluba

Messi prima pravo bogatstvo, ali njegovom bezobrazluku prema čelnicima PSG zaista nema kraja

S. Mlaćo

Mnogo se piše i priča o sudbini Lionela Messija u PSG-u. Messi se nije najbolje snašao, dobio je i velike kritike navijača, čak i zvižduke kada pročitaju njegovo ime na domaćim utakmicama.

Istovremeno, špekuliše se da bi se mogao vratiti u Barcelonu gdje ga očekuju raširenih ruku.

Francuski mediji danas donose informaciju da je Messi spreman ostati, ali uz povećanje plate. Navodi se da su pregovori već obavljeni, te da PSG ne pristaje na ucjenu Argentinca.

Messi u PSG-u zarađuje oko 40 miliona eura godišnje, a rukovodstvo kluba spremno je novi ugovor uz identične uslove kao što su sada.

Navodi se i da Messi želi da zna ko će biti novi trener i kakva je budućnost kluba.

Messi je također voljan da se vrati na Camp Nou, no čeka da sazna jednu vrlo važnu stvar prije nego što se odluči da spakuje stvari i sjedne na avion za Kataloniju.

Oglasi

Izvjesno je da će Barcelona postati prvak Španije što će im svakako donijeti plasman u Ligu prvaka, no i u tom slučaju bi se moglo desiti da Blaugrana tamo ne zaigra naredne sezone.

Barcelona rizikuje da bude isključena iz evropskih takmičenja naredne sezone, jer je UEFA otvorila istragu nakon što je klub optužen za korupciju u slučaju Negreira.

Šanse za takvo nešto su male, ali Lionel Messi želi da bude siguran da može igrati u Ligi prvaka ako se vrati u Barcelonu i zbog toga još uvijek nije rekao konačno "da".

Nakon osvajanja Svjetskog prvenstva s Argentinom, ponovno dizanje pehara Lige prvaka jedina je preostala želja Lionela Messija. Ovo takmičenje osvajao je četiri puta, a posljednji put 2015. godine.

Nije se Messi nešto posebno proslavio u dresu PSG-a, posebno ne u toj prvoj sezoni koja mu je služila kao prilagodba na ligu i novi klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osvojio je Argentinac dvije titule sa PSG-om, jednu u prvenstvu, a drugu u domaćem Super kupu.

Odigrao je ukupno 70 utakmica u dresu tima iz Francuske, te je uspio postići 31 gol i upisati 33 asistencije.

Top Komentari

user1676286668
Smrad.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi