Mbappe ponovo pokazao da misli samo na sebe, Neymar nije mogao da sakrije bijes zbog toga

To je mogao biti lagani gol za PSG, ali...

Mbappe ponovo pokazao da misli samo na sebe, Neymar nije mogao da sakrije bijes zbog toga

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a sinoć su pred svojim navijačima sa 2:1 pobijedili Juventus u meču prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Parižani su fantastično otvorili ovu utakmicu i već u petoj minuti su poveli sa 1:0. Neymar je spektakularno asistirao za Kyliana Mbappea koji je pogodio mrežu Juventusa za veliko slavlje domaćih navijača.

No, PSG je nakon toga nastavio da igra u odličnom nivou i ubrzo domaći tim je udvostručio svoju prednost.

I ovaj put u centru pažnje bio je Mbappe koji je zabio gol za 2:0 nakon sjajne kombinacije s Hakimijem. Činilo se da Juventusu prijeti prava katastrofa, ali je Stara dama uspjela u drugom dijelu se vrati u život.

Juventus je u 53. minuti smanjio na 2:1 golom McKennieja, te je propustio nekoliko ogromnih prilika da poravna na 2:2 i izbjegne poraz, ali na kraju je Gigi Donnarumma sjajnim odbranama spasio PSG.

Međutim, treba istaći da je PSG dvije minute prije toga mogao da sve riješi i stavi tačku na ovu utakmicu, ali Mbappe nije uspio da odličnu kontru pretvori u pogodak.

Oglasi

Iako je blistao sinoć Mbappe je uspio da još jednom pokaže da očito misli samo na sebe i da mu je bilo važnije da zabije hat-trick nego da asistira Neymaru koji je bio sam na drugoj strani.

Naime, Messi je počeo ovu kontru i dodao je loptu za Mbappea koji je išao sam na gol Juventusa i šutirao je pored gola što je itekako naljutilo Neymara koji je bio na drugoj stativi i čekao je loptu da je lagano proslijedi u mrežu, ali Mbappe se nije odlučio za asistenciju.

To je dodatno samo "podgrijalo" glasine da stvari među najboljim igračima PSG-a nisu najbolje, a to se posebno odnosi na Mbappea i Neymara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neymar je u petoj minuti fantastično asistirao Mbappeu za 1:0, ali kad je francuski napadač trebao da uzvrati u drugom poluvremenu na isti način to se nije desilo i razumljivo je bilo zašto se Neymar toliko naljutio.

Promo

Top Komentari

Adnanos
Ovo je vec previse. Nebi dao go iz ove pozicije i da je se golman sklonuo sa gola.
1 0
Ecosport
Mbape treba slomit nogu i tada će PSG proigrat i osvojit LP
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi