Sergio Aguero uopće nema dilemu ko će osvojiti Ligu prvaka

Uvjeren je u to

Sergio Aguero uopće nema dilemu ko će osvojiti Ligu prvaka

E. Škorić

U utorak (danas 6. septembar) počinje novo izdanje Lige prvaka.

Grupna faza kreće sa zanimljivim duelima i očekuje nas još jedna neizvjesna sezona u borbi za evropski tron.

Jedan od najzanimljivijih mečeva prve večeri igra se u Parizu gdje PSG dočekuje Juventus, a bivši napadač Manchester Cityja Sergio Aguero smatra da su Parižani glavni favoriti za trofej.

34-godišnji Argentinac je u razgovoru za portal "Stake.com" rekao da je njegov glavni kandidat za trijumf u ovogodišnjoj Ligi prvaka spomenuti PSG . Bivši igrač Barcelone vrlo je lijepo govorio o momčadi francuskog prvaka, a posebno o Leu Messiju. Ustvrdio je i da se peterostruki osvajač Zlatne lopte vratio u vrhunsku formu.

"Momčad u kojoj je Leo uvijek je favorit za konačni trijumf. Čini se da se vratio u najboljem izdanju. Leo ima pobjednički mentalitet koji treba svakoj momčadi koja teži pobjedi", rekao je Aguero, dodavši:

"Znamo njegov natjecateljski duh. Pogotovo kada igra s tako velikim igračima kao što su Kylian Mbappe i Neymar . PSG je već stekao puno iskustva u Evropi", dodao je 101-struki reprezentativac Argentine.

Nakon šest kola nove sezone francuske lige igrači Christophea Galtiera vodeći su na tabeli sa šesnaest bodova na kontu. Nogometaši Paris Saint-Germaina do sada su postigli 24 pogotka, što je trenutno najbolji učinak od pet najjačih liga Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S njima se osim Juventusa u grupi H nalaze i Benfica te Maccabi Haifa. Portugalci i Izraelci će svoj meč 1. kola također odigrati večras u Lisabonu.

Oba meča grupe H počet će u 21 sat.

Top Komentari

Mele
Leo Messi osvojio rekordnu sedmu Zlatnu loptu 29.11.2021 · Leo Messi osvojio rekordnu sedmu Zlatnu loptu nakon osvajanja 2009., 2010., 2011., 2012., 2015. i 2019. godine. Argentinac Lionel Messi osvajač je prestižne nagrade Zlatna lopta za. NOVINARUUUUUUUUU CITAJ OVO.....
0 0
Mele
5555555555555555555555555 HAA HAAAA HAAA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti