Al-Khelaifi je spreman napraviti supertim od još jednog evropskog kluba

Sve zbog Barcelone

Al-Khelaifi je spreman napraviti supertim od još jednog evropskog kluba

Eldar Ganibegović

Barcelona je ovog ljeta odradila sjajan prijelazni rok.

U klubu su stigla zaista sjajna pojačanja u vidu igrača kao što su Lewandowski, Raphinha, Christensen, Kessie i Kounde, a svakako je velika stvar i produženje ugovora s Dembeleom.

Kako je Barcelona u finansijskom rasulu, mnogima je nejasno kako su sve ovo uspjeli da postignu, a o tome je više puta javno govorio vlasnik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi.

Naime, on smatra da su ekonomske mjere koje primjenjuje Barcelona "neispravne" i da stvaraju opasan presedan, koji bi mogao sabotirati načela financijskog fair playa koje nameće UEFA.

Ovog je ljeta Barcelona prodala 25% televizijskih prava La Lige za sljedećih 25 godina. Klub je nakon zaključenja ove transakcije osigurao 267 miliona eura.

Osim toga, Barcelona je dobila još 100 miliona eura nakon što je Socios.com prodala 25% tvrtke Barca Studios.

U intervjuu za Politico, Nasser Al-Khelaifi osporava legalnost ekonomskih mjera koje je primijenio Joan Laporta, predsjednik Barcelone, i poziva na mjere UEFA-e.

"Je li ispravno ono što je Barcelona učinila? Ne, nije ispravno. Je li legalno? Nisam siguran. Ako su takve radnje dopuštene, drugi će učiniti isto. Naravno, UEFA ima svoja financijska pravila. Siguran sam da sve će ispitati", rekao je Al-Khelaifi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Spor između dvije momčadi ima dobre šanse prijeći na drugi nivo. Tačnije, Barca Universal, pozivajući se na Foot En Espagne, napominje da šeici PSG-a planiraju kupiti klub Espanyol i pretvoriti momčad u puno jaču nego što to ona sada jeste. 

Čelnici PSG-a ovim postupkom žele Espanyol dovesti u središte pozornosti Katalonije, a Barcelonu ostaviti u sjeni. Dakle, ostaje za vidjeti što će se dogoditi u bliskoj budućnosti i jesu li namjere šeika zaista u tom smjeru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Nisam ljubitelj barselone ali nisam siguran da se tako lahko može staviti u drugi plan tako veliki klub. Moze on ojačati Espanol i napraviti konkurentnu ekipu Barsi i Realu ali će uvijek biti on u sjenci ova dva velikana!!! Barem u sljedećih 50 godina!
8 0
denimen9
Slabo se ovaj beduin razumije u nogomet
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi