Ili to ili ništa: Messi postavio uslov Barceloni za povratak na Camp Nou!

Jednog čovjeka ne želi da vidi tu

Ili to ili ništa: Messi postavio uslov Barceloni za povratak na Camp Nou!

Eldar Ganibegović

Lionel Messi u ljetnom prijalaznom roku 2021. godine napustio je kao slobodan igrač Barcelonu i potpisao za PSG.

Ugovor s prvakom Francuske ističe mu na kraju ove sezone i Argentinac se povezuje s povratkom u Barcelonu i odlaskom u MLS ligu. 

Predsjednik Barcelone Joan Laporta nedavno je kazao da bi učinio sve da se Messi vrati u dres Blaugrane. Novinar "La Portiera" Marc Marba javlja da će povratak 35-godišnjaka biti moguć tek kada Gerard Pique ode.

Taj je uslov trebala postaviti argentinska zvijezda, a u slučaju da to ne učini, Barcelona više ne može računati na njegove usluge. Nije tajna da se Messi i Pique ne vole, a Španacje 2021. bio jedan od ljudi koji su pozivali čelnike Barcelone da se oproste s Messijem.

Gerard Pique ima ugovor s Barcelonom do kraja sezone 2023./24., no jedna od odredbi može ga "skratiti" već ovog ljeta. Ako Pique ne bude igrao dovoljno minuta, bit će višak igrač.

Španski defanzivac je zamjena u Xavinoj momčadi, a plata mu je veća od one Roberta Lewandowskog, trenutno prve zvijezde i uzdanice tima. Ovaj 35-godišnjak je jedna od legendi Barcelone, ali se u posljednje vrijeme sve više priča o njegovim sukobima i mogućem odlasku u Atletico Madrid.

Eventualni povratak Lea Messija u Barcelonu vjerojatno će ostati nejasan još nekoliko mjeseci. Argentinac je napustio katalonski tim u ne baš ugodnoj atmosferi, ali u klubu nema tadašnje uprave.

Tu je stari-novi predsjednik Joan Laporta. Naravno, Barcelonina najveća zvijezda trenutno je Robert Lewandowski, ali Messijev povratak mogao bi biti još jedan marketinški pogodak na "10".

Potražite više informacija na temu La Liga:

I Argentinac je ove sezone vratio formu. U francuskoj ligi odigrao je osam utakmica, u kojima je postigao četiri gola i dodao sedam asistencija. Dva puta je igrao u Ligi prvaka, zabijao i asistirao, a u posljednja dva dvoboja argentinske reprezentacije protiv Hondurasa (3-0) i Jamajke (3-0) 35-godišnjak je zabio ukupno četiri gola.

Prije odlaska u PSG, Messi je odigrao 778 utakmica za Barcelonu, postigavši 672 gola i 303 asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Cuj on nekom postavio uslov. hahahahaha Pa bolan nece kepeca niko a da on kofol postavlja uslove. Doduse ta brucelona jest klub kojem svi mogu postavljati uslove, ali opet treba biti realan.
1 3
SarajFK
@YouTalkinToMe Dje si barcin tifose iz gornje maoce. Nisam te pozno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi