Nezabilježen bonus u historiji sporta: Otkrivne stvarne cifre Mbappeovog ugovora sa PSG-om

Lova do krova za Francuza

Nezabilježen bonus u historiji sporta: Otkrivne stvarne cifre Mbappeovog ugovora sa PSG-om

A. Čaušević

Kylian Mbappe odlučio je ostati u Paris Saint-Germainu. Francuz je u neizvjesnosti držao Real Madrid i francuski klub, da bi na kraju potpisao za prvaka svoje zemlje.

Mladi fudblaer svjetske klae ostao je u glavnom gradu Francuske zaključivši ugovor koji će trajati sljedeće tri godine. U intervjuu za New York Times, poriče da je novac bio veliki argument da ga natjera da potpiše.

"Pa gdje god da sam otišao, dobio bih novac", pokupao je Mbappe da uvjeri američke novinare kao i cjelokupnu javnost.

U istom intervju NYP je objavio detalje faraonskog ugovora prema kojem će PSG u anredne tri godine platiti 251 milion eura.

To znači da će sva sezona će podrazumijevati injekciju za Mbappéove račune u iznosu od po 83 miliona eura.

Dalje se navodi da je prilikom produženja ugovora Mbappe dobio 125 miliona eura što je najveća cifra u historiji isplaćena nekom sportisti bez ugovora.

Iako su iznosi golemi, Mbappe tvrdi da novac nije bio smjernica njegove odluke. Time se također pokušava distancirati od informacija koje su uvjeravale da će mu biti dodijeljena određena moć odlučivanja nad ekipom.

"To nije moj posao i ne želim ga raditi jer nisam dobar u tome. Dobar sam na terenu, a van terena ima puno ljudi koji su bolji od mene u tome", kazao je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe nije potpisao za Real, ali je kazao da ima osjećaj da je u Madridu njegov dom te nije odbio mogućnost da jednog dana završi među Kraljevima.

"Nikad ne znate šta će se desiti u budućnosti", poručio je Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi