Mbappe nepromišljenim potezom zgrozio sportsku javnost

Zaista neukusno

Mbappe nepromišljenim potezom zgrozio sportsku javnost

Edmir Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe (24) jednim je možemo slobodno reći nepromišljenim potezom izazvao lavinu negativnih komentara, naročito francuske sportske javnosti.

Mbappe je napuštajući trening centar svog PSG-a odlučio napraviti jedan nepristojan gest, isti onaj koji je napravio argentinski golman Emiliano Martinez kada mu je dodijeljena nagrada za najboljeg golmana na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Podsjećanja radi, Martinezova Argentina je nakon velike drame i penala u velikom finalu pobijedila upravo Mbappeovu Francusku, a onda je nagradu za najboljeg golmana stavio "na onu stvar".

"Dosta smo se napatili, a pomislili smo da kontrolišemo utakmicu. No, oni su se uspjeli vratiti. Znate, bila je ovo jako teška utakmica, a naša je sudbina očito bila da patimo. Imali su jednu pravu šansu da pobijede na kraju, ali sam uspio to obraniti nogom", kazao je nakon utakmice presretni Martinez.

No, mahanje rukavicom prema publici je bilo pristojno nakon što je dobio nagradu, a onda je sve šokirao kada je istu stavio na međunožje.

U posljednjih nekoliko sati, video na kojem Mbappe imitira gest Dibu Martineza postao je viralan. 24-godišnji napadač je viđen kako napušta klub sa jednom od MVP nagrada koje je dobio tokom Svjetskog prvenstva i brzo oponaša gest argentinskog golmana.

Na društvenim mrežama francuski navijači nisu krili razočaranje: Mbappeov gest se nije svidio, kako zbog toga što je ocijenjen kao nepoštovanje, tako i zato što podsjeća na poraz prije nešto više od mjesec dana u finalu u Kataru upravo od Argentine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe se očito samo šalio, ali naravno neke stvari se drugačije predstavljaju na internetu i ponekad ni iz čega postanu problem.

No, s obzirom na to kako igra i kakve igre pruža i za PSG i za Francusku, nema sumnje da će navijači Mbappeu to oprostiti i veoma brzo zaboraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi