I Neuer bi mu pozavidio: Martinez je izašao na 40 metara od gola i počeo da igra fudbal

Sjajni Argentinac na golu Aston Ville

I Neuer bi mu pozavidio: Martinez je izašao na 40 metara od gola i počeo da igra fudbal

A. Čaušević

Emiliano Martinez je golman o kojem se najviše priča i piše nakon što je sa Argentinom postao prvak svijeta i poslije maeostralnog izdanja na Mundijalu. U istom ritmu je nastavio i u Aston Villi.

Aston Villa je u meču koji bio zaustavljen zbog drona pobijedila Southampton u gostima rezultatom 0:1, a strijelac jedinog gola bio je Ollie Watkins u 77. minuti.

Najzaslužniji za pobjedu bio je Martinez koji je imao niz spektakularnih odbrana, ali je pokazao da je i veoma snalažljiv sa loptom u nogoma.

Argentinac je meč završio sa pet odbrana, međutim najviše pažnje je privukao zbog jednog poteza kojeg je napravio tokom meča.

Martinez je izašao daleko od gola. Sve se dešavalo na 40-ak metara, a sjajni golman je pokazao veliku mirnoću.

Oglasi

Napalo ga je nekoliko protivnika, međutim pouzdani čuvar mreže se nije dao zbuniti te je odigrao precizan pas prema naprijed.

Manuel Neuer je godinama imao slične ili identične "izlete" od svog gola te se može reći da je u Martinezu makara na jedan tren dobio svog nasljednika.

Uslijed svojih ispada i na neki način bezobraznog ponašanja Martinez sigurno nije svakome "melem na ranu". Ipak, mora se priznati da je među stativama odličan.

Nakon što je postao prvak svijeta sa Gaučosima pretjerao je u slavlju, prije svega sa vrijeđanjem francuske zvijezde Kyliana Mbappea zbog čega se suočio sa negativnim kritikama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FIFA je čak odlučila i da pokrene istragu protiv 30-godišnjaka na kojeg očigledno ne utiču previše dešavanja van terena.

Martinez je eksplodirao u posljednjih 15-ak mjeseci i neće biti čudo da na ljeto potpiše za neki veći klub od Aston Ville i bori se najveće klupske trofeje, poput Lige prvaka.

Top Komentari

Adrian
Počeo da igra fudbal hahaha.
1 0
Sars33
Frajer izašo da ne uzme fudbaler onaj loptu, ko da je ne znam sta uradio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi