"Kylian Mbappe je potpisao za Real Madrid"
Foto - EPA

Posao je već završen

"Kylian Mbappe je potpisao za Real Madrid"

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe potpisao je ugovor s Real Madridom još u januaru ove godine.

Tako barem tvrdi novinar Marce Ramon Alvarez koji je iznio detalje o potpisu koji se desio 30. januara.

"Mbappe je potpisao ugovor s Real Madridom 30. januara. Jose Anel Sanchez, Pedro Lopez Jimenez i Jose Luis del Valle (rukovodstvo kluba) bili su prisutni tokom završetka posla s advokatom Delphine Verheyden", tvrdi Alvarez i nastavlja:

"Real Madrid nije želio dopustiti da Mbappe bude slobodan na kraju sezone i da dođe neka druga ponuda. Klub se osigurao potpisom njegovog advokata"

"Informacija da će potpisati ugovor tokom sedmice nije pogrešna. Ima još dosta papira da se potpiše među kojima je ugovor o korištenju imena. Tokom sedmice bi sve trebalo da se riješi, ali on je već igrač Real Madrida. Ostalo je samo da klub odluči kada će objaviti", istakao je Alvarez.

Transfer koji je više od fudbala: Cifra koju će dobiti Mbappe nikako nije normalna

Kylian Mbappe ubrzo bi trebao zvanično postati novi član Real Madrida.

Oglasi

Da je ugovor s Mbappeom spreman otkriva i poznati transfer guru Fabrizio Romano, koji je u svojoj emisiji istakao:

"Real ima već spreman ugovor za Mbappea, ali sada je sve do njega. Klub je uvjeren da će dovesti Mbappea i spremni su ga učiniti novim licem svog kluba od naredne sezone", saopštio je Romano.

Madridski list Marca donio je i cifre koje će pripasti Mbappeu i njegovoj porodici ako zaista dođe do potpisa ugovora, a te sume zaista nisu normalne.

Real neće plaćati nikakvu odštetu PSG-u jer je Kylian slobodan igrač, no francuskom velemajstoru će biti isplaćen bonus za potpis, koji navodno iznosi između 60 i 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ni to nije sve. Plata Kyliana Mbappea na Santiago Bernabeu iznosit će 25 miliona eura neto na godišnjem nivou i ovo je svakako jedan od najboljih ugovora koji se mogao potpisati.

Kylian Mbappe je već pet godina član PSG-a. Nastupio je u čak 206 utakmica i zabio je 157 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Klicko sine , bratu mater yebo. Sta kazes na ovo, sestri dijete napravio.
4 5
kurjak
Znači u narednih deset godina se zna ko će osvojati zlatnu loptu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije