Kylian Mbappe se povrijedio - Je li EURO 2024 za njega gotov?

Na meču protiv Austrije

Kylian Mbappe se povrijedio - Je li EURO 2024 za njega gotov?

Eldar Ganibegović

Francuska je večeras slavila pobjedu u svojoj prvoj utakmici na EURO 2024 u Njemačkoj, ali negativna strana večeri mogla bi biti povreda Kyliana Mbappea. Za njega je možda prvenstvo završeno.

Merkur Spiel-Arena u Dusseldorfu večeras je bila domaćin duela Austrije i Francuske u duelu 1. kola EURO-a 2024. u grupi D. Francuska je slavila rezultatom 1:0.

Sve je odlučeno u 38. minuti. Kylian Mbappe je ubacio, Maximilian Wober je u pokušaju da glavom izbije loptu savladao svog golmana.

No, pred kraj utakmice ružne scene. Povrijedio je nos Kylian Mbappe i ako ga je slomio, što nije potvrđeno, za njega bi prvenstvo moglo biti završeno.

Nakon sudara s ramenom Kevina Dansoa, Kylian Mbappe je odmah pao na zemlju i potekla mu je krv iz nosa i brzo natopila njegov dres.

Izveden je na stranu, ali se ubrzo vratio na teren držeći se za nos. Kako nije imao dozvolu, dobio je i žuti karton.

Oglasi

Na kraju je umjesto njega ušao Olivier Girud koji je imao i jednu šansu za 2:0, no to je sada sporedna tema.

"On (Kylian Mbappe, op.a.) je pretrpio nešto što se čini kao slomljen nos", rekao je komentator ITV-a Sam Matterface.

"Kylian Mbappe se vratio na teren bez dozvole - sudija će mu dati žuti karton i to s pravom", rekao je Matt Upson na dužnosti kokomentatora za BBC Radio 5 Live.

Francuski menadžer Didier Deschamps rekao je nakon meča:

"Očigledno da nos uopšte nije dobar. Pa ćemo vidjeti. To je očito negativna tačka večeri. Čak i ako je samo njegov nos, to nas nervira."

Oglasi

Više informacija će vjerovatno biti poznato sutra, no jasno je da će biti prava katastrofa za Francusku ako im glavna zvijezda ne mogne nastaviti turnir.

Zanimljiv dan na EURO 2024

Podsjetimo, jučer je odigran prvi meč u ovoj grupi. Nizozemska je rezultatom 2:1 slavila protiv Poljske.

Naredne utakmice u grupi D igraju se 21. juna. Od 18:00 sati sastaju se Poljska i Austrije, dok tri sata kasnije starta meč Nizozemske i Francuske.

Meč Austrije i Francuske bio je posljedni danas na EURO-u. Ranije danas su se igrali mečevi E grupe i vidjeli smo dva iznenađenja.

Prvo je Rumunija rezultatom 3:0 deklasirala Ukrajinu, a onda je selekcija Slovačke slavila protiv Belgije rezultatom 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi