Ni PSG ni Real Madrid: Mbappe je konačno otkrio za koga navija

Francuz ostao gdje je i bio

Ni PSG ni Real Madrid: Mbappe je konačno otkrio za koga navija

A. Čaušević

Iako je u sobi imao postere Cristiana Ronalda u dresu Real Madrida Kraljevski klub nije taj za kojeg u djetinjstvu navijao Kylian Mbappe.

U razgovoru za italijansku Gazzettu dello Sport je Mbappe je otkrio da je zapravo Milan klub za kojeg je navijao u djetinjstvu i da sada vrlo rado gleda mečeve popularnih Rossonera.

"Moja veza sa Milanom je posebna. Kao dijete sam imao italijansku dadilju i dosta vremana sam provodio s njenom porodicom, svi su navijali za Milan", kazao je Mbappe.

"Zahvaljujući njima i ja sam navijao za Rossonere i gledao dosta utakmica ovog kluba", dodao je francuski ofanzivac.

"Ako ikada budem igrao u Italiji to će biti Milan. Da sam rekao drugačije ubili bi me... Šalu na stranu. Ne mogu, a da ne čestitam Milanu na Scudettu."

"U tom timu igra dosta mojih prijatelja iz Francuske, a tu je i Zlatan Ibrahimović, legenda koju poštujem mnogo", kazao je fudbaler PSG-a.

Mbappe je i ranije izjavljivao da želi igrati za Real Madrid, da je to klub njegovih snova, ali je na kraju odlučio da ostane u PSG-u.

"Odluka je bila teška, ali ovdje sam želio igrati nogomet. Pritisak? Imam ga od malih nogu. Navikao sam. Ostajem igrač, nikada neću prekoračiti tu funkciju", rekao je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Istina je da sam htio otići, ali sad je drukčije. Francuska je zemlja u kojoj želim živjeti, to je moja zemlja. Klub također želi promijeniti puno stvari u sportskom smislu. Moja priča ovdje nije završena".

Samo za produženje ugovora s PSG-om Mbappe je dobio oko 115 miliona eura, a mjesečna plata će mu biti čak 5 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Ama boli nas ba racku za koga ti navijaš i za koga bi ti u budućnosti mogao igrati. Vi iz redakcije ste dosadni sa ovim tipom, daj odvadite malo.
7 5
Goran86
Ovaj fan sve jednog kluba cuj preko dadilje a preko tetke iz njemacke za Bayern Minhen.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi