Mbappeu postavili pitanje o kojem bruji Evropa, odjednom se čuo ženski glas: "Ne, ne, ne!"

Francuz nije stigao ni otvoriti usta

Mbappeu postavili pitanje o kojem bruji Evropa, odjednom se čuo ženski glas: "Ne, ne, ne!"

Admin Čaušević

U PSG-u ne mogu bez skandala. I to uglavnom onih van terena. Tako je Kylian Mbappe danas bio protagnosti jedne neugodne scene kada nije stigao ni otvoriti usta da odgovori na pitanje zbog kojeg su na Parku prinčeva na nogama. 

Posljednjih dana PSG je u centru evropske javnosti zbog rasističkih optužbi na račun trenera Cristophea Galtiera i to dok je sjedio na klupi Nice.

Dok je vodio klub sa Azurne obale Galtier se žalio na broj tamnoputih igrača u ekipi, kao i fudbalere muslimane zato što idi u džamiju.

"Moj otac je jučer bio u suzama, vi to ne shvatate. Sagradio si ekipu ološa. Tu su samo crnci, a pola ekipe je popodne u džamiji", sadržaj je maila koji kompromituje sadašnjeg trenera PSG-a.

U javnost je sve dao poznati novinar Romain Molina, a navodno je Galiter od predsjednika Nice tražio da za ekipu ne igraju igrači islamske vjeroispovijesti.

Mbappe se danas pojavio na jednom događaju u Parizu i odmah je upitan da prokomentariše situaciju oko Galtiera.

Oglasi

Kada je pitanje postavljeno odjednom se čuo ženski glas koji govori: "Ne, ne, ne, ovdje samo da pričamo o stvarimo na terenu."

Mbappe je samo pogledao u stranu i ništa nije prokomentarisao nakon reakcije PR službe pariškog kluba.

Inače, na društvenim mrežama je objavljen broj telefona trenera PSG-a.društvenim mrežama. To mu je donijelo brojne prijetnje smrću. Navodno je imao preko 5.000 poziva i poruka.

Klub mu je osigurao zaštitu, a u sve se uključila i policija koja će osigurati da se treneru PSG-a ne desi ništa loše u narednom periodu.

Galtier je najavio da će pokrenuti postupak protiv svih onih koji su ga optužili za rasizam, a u njegovu zaštiti je stao njegov nekadašnji igrač, turski fudbaler Burak Yilmaz.

"Pročitao sam vijest danas i morao sam se oglasiti. Radio sam s Galtierom i nikad nisam osjećao bilo kakvu negativno energiju zbog moje vjere ili nacionalnosti", rekao je Burak i dodao je:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je fantastičan trener i fantastična osoba", rekao je nekadašnji turski reprezentativac.

Galiter odavno nema kontrolu nad svlačionicom PSG-a, a teško je vjerovati da će i sljedeće sezone predvoditi pariške Prinčeve jer mu je ugled trajno narušen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi