Svima ga je pun kufer, bivši predsjednik PSG-a poručio: "Dobra vijest je da..."
Svima je drago što je Kylian Mbappe konačno objavio odluku.

Kylian Mbappe napušta PSG

Svima ga je pun kufer, bivši predsjednik PSG-a poručio: "Dobra vijest je da..."

E. Ganibegović

Kylian Mbappe je konačno donio odluku. Na kraju ove sezone napušta PSG, a svima je drago što je "drama" oko njega konačno dobila svoj epilog.

Naredne sezone ćemo Kyliana Mbappea gledati u drugom klubu. Najvjerovatnije će to biti Real Madrid.

Ovo je posljednja sezona koju igra za PSG otkada je 2017. godine stigao iz AS Monaca. No, nije svima njegov odlazak teško pao.

Alain Cayzac: Nije to drama

Alain Cayzac, koji je bio predsjednik PSG-a između 2004. i 2008. godine, smatra da Mbappeov odlazak iz Pariza nije tragedija. Ipak, bivši čelnik francuskog prvaka priznao je da je to udarac na imidž kluba. 

Cayzac je također otkrio kako je dugo vjerovao da će Mbappe ostati u PSG-u duže vrijeme, kao što je Steven Gerrard uspio u Liverpoolu. 

"To je težak udarac jer je on jedan od najboljih igrača na svijetu, ali nije katastrofa. Nije to drama. Dobra vijest je da je neizvjesnosti kraj.

Oglasi

Sve je postalo prilično nepodnošljivo. Sada možemo razmišljati o budućnosti i pustiti Luisa Enriquea da primijeni svoje principe igre. Mislio sam da bi Mbappe mogao ostati i imati karijeru poput Stevena Gerrarda u Liverpoolu.

Rekao bih mu da bi imao mnogo veći utjecaj na fudbal da je pomogao PSG-u da osvoji svoj prvi trofej Lige prvaka umjesto da ga osvoji u Real Madridu. Samo je on mogao odvesti PSG na vrh.

PSG ne može živjeti bez zvijezda. Mbappe odlazi, ali još ima zvijezda. Mbappeov odlazak neće promijeniti sistem. U Parizu su zvijezde uvijek zamjenjivale druge zvijezde", rekao je Alain Cayzac, prenosi Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, spominje se kako bi PSG mogao dovesti Osimhena iz Napolija i Leaoa iz Milana kako bi nadomjestio odlazak Mbappea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi