Predstavnik Kyliana Mbappa ulovljen na zanimljivom sastanku
Francuz će uskoro otkriti gdje nastavlja karijeru (Foto: EPA)

Španci donose zanimljivu vijest

Predstavnik Kyliana Mbappa ulovljen na zanimljivom sastanku

M. Šljivak

Kylian Mbappe je saopštio rukovodstvu francuskog PSG-a da napušta klub na kraju sezone. Kao njegov novi tim svi već vide Real Madrid, no španski mediji otkrivaju kako su predstavnici sjajnog napadača dan prije nego je saopštio da odlazi obavili razgovore s Manchester Cityjem.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Kylian Mbappe nakon sedam godina napušta PSG. 25-godišnjak se odlučio na odlazak kako bi ispunio 'vlastite ciljeve' i već je saopštio pariškom klubu da na njega ne računaju.

Parižani su mirno prihvatili odluku. Oni već imaju planove kako bez njega, a kao novi klub francuskog napadača najčešće se spominje madridski Real.

Međutim, španski mediji, tačnije Cadena SER, tvrdi da je samo dan prije sastanaka s čelnicima PSG-a kada im je saopštio da odlazi, jedan od predstavnika Kyliana Mbappea razgovarao s Manchester Cityjem.

"Mbappe ima trojicu predstavnika koji u njegovo ime pregovaraju s klubovima. Jedan od njih je jučer boravio na sastanku s ljudima iz Cityja. Real ga juri već sedam godina i željeli su da javno kaže da odlazi, što je on sad i učinio", piše ovaj list.

Oglasi

Real Madrid je dakle apsolutni favorit za potpis francuskog napadača, ali razgovor jednog od njegovih predstavnika s engleskim klubom svakako je veoma interesantan.

Manchester City definitivno ima mogućnost da potpiše ovog fudbalera. Možda mogu ponuditi i više novca od Reala, no čini se kako je već sve jasno i kako je Kylian već odabrao novi klub.

Mbappe već zna i broj na dresu

Kylian Mbappe vjerovatno će dobiti dres s brojem 10 u Real Madridu.

Luka Modrić je na odlasku iz španskog velikana. Desetka ostaje upražnjena i vjerovatno će pripasti jednom od najboljih napadača svijeta.

U opciji je i dres s brojem 9 koji je nakon odlaska Karima Benzeme ostao upražnjen. Međutim, pretpostavlja se da će on pripasti mladom brazilskom fudbaleru Endricku.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, upravo je Cadena SER objavio kako bi na Santiago Bernabeu mogao završiti i Erling Haaland, pa bi devetka u tom slučaju znala svog vlasnika.

Real će u svakom slučaju s Mbappeom izgledati još moćnije nego što je sad i ovaj klub i u narednim godinama mogao napraviti velike stvari.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi