PSG večeras kaznio Mbappea? On pokazao svoje pravo lice, a onda svijetu predstavio novu proslavu

Ostao je fokusiran do kraja

PSG večeras kaznio Mbappea? On pokazao svoje pravo lice, a onda svijetu predstavio novu proslavu

E. Škorić

PSG-ovi fudbaleri dominiraju francuskom Ligueom 1, a večeras su u Nantesu slavili s 2:0.

Nantes je u prvih 45 minuta bio ravnopravan rival Parižanima, ali su gosti u nastavku sa dva gola ostvarili pobjedu. Prvo je Lucas Hernandez zabio golčinu, a onda je Kylian Mbappe s penala riješio pitanje pobjednika.

Interesantno je da je Mbappe utakmicu počeo na klupi i kasnije je tek ušao u igru. Mnogi su to protumačili kao kaznu jer kao ključni igrač neočekivano je izbačen iz prvih 11 samo nekoliko dana nakon što je objavio da na ljeto napušta PSG.

Vjerovatno će Luis Enrique reći više o tome na press konferenciji, no moguće je da ga je samo želio odmoriti jer je nedavno bila utakmica s Real Sociedadom Ligi prvaka.

U svakom slučaju, Mbappe je pokazao svoje pravo lice - ostao je maksimalno profesionalan i fokusiran samo na PSG, svoj trenutni klub, te je pogodak slavio kao da je najvažniji u karijeri.

Oglasi

S obzirom na to da je u ovom kolu drugoplasirana Nica poražena PSG je dodatno pobjegao na vrhu tabele. Sada ima 14 bodova više od Nice, dok je Nantes ostao na 13. mjestu.

Mbappe, koji je posljednjih dana udarna tema svih sportskih medija i fudbalske javnosti, pogodak protiv Nantesa proslavio je na jedan dosad neviđen način.

[twitter]https://twitter.com/MbappeCentral/status/1758977572610994261[/twitter]

Na društvenim mrežama se širi video koji pokazuje novi način radovanja francuskog reprezentativca. Nema sumnje da ćemo ovo gledati još puno puta, vjerovatno još nekoliko mjeseci u dresu PSG-a, a onda po svemu sudeći u dresu Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još nije potvrđeno gdje će nastaviti karijeru, ali uveliko se špekuliše da je njegov izbor Real Madrid s kojim je u "tajnoj ljubavi" već godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi