PSG daje suludu cifru Mbappeu godišnje samo na osnovu vjernosti

PSG daje suludu cifru Mbappeu godišnje samo na osnovu vjernosti

Edmir Škorić

Prema pisanju francuskih medija, tamošnji velikan PSG nudi Kylianu Mbappeu godišnji bonus za lojalnost jednak deset puta njegovoj mjesečnoj plati.

Ugledni L'Equipe tvrdi da PSG reprezentativcu Francuske godišnje plaća čak 60 miliona eura samo za to što je "lojalan" klubu.

Nasuprot tome, on je jedan od najbogatijih nogometaša na svijetu s mjesečnom platom od šest miliona eura. Mbappe je bio blizu potpisivanja novog ugovora s Real Madridom kada mu je prethodni na Parku prinčeva istekao prošlog ljeta. Ipak, odlučio je ostati u Parizu do ljeta 2025. radije nego prihvatiti prelazak u španski klub i za to je dobro nagrađen.

Jedan od najmoćnijih svjetskih nogometaša potpisao je jedan od bogatijih ugovora. Mbappe je očito dobio određeni doprinos u klupskom procesu donošenja odluka uz značajne financijske poticaje.

Čini se da novi ugovor francuskog reprezentativca s PSG-om uključuje značajan godišnji bonus za lojalnost. Jasno je zašto su ga u Parizu htjeli zadržati. Sa 202 pogotka u 251 klupskoj utakmici u raznim takmičenja, on je rekorder kluba.

Nakon što je postigao osam golova u Kataru, Mbappe je osvojio i Zlatnu kopačku na Svjetskom prvenstvu 2022. godine. Didier Deschamps nedavno ga je postavio za kapitena Francuske, čime je postao najmlađi kapiten u povijesti Les Bleusa.

Prema izvješćima, Mbappe je navijačima PSG-a obećao donijeti trofej Lige prvaka, nešto što se oduvijek čeka u Parizu.

U kontinentalnim takmičenjima Parižani su osvojili samo UEFA Kup pobjednika kupova (1995.-1996.) i UEFA Intertoto kup (2001.).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Otkako se pridružio klubu sa sjedištem u Parizu u ljeto 2017., došavši iz Monaca, Mbappe je postao zaštitno lice PSG-a i trenutno je jedan od najboljih napadača i igrača općenito na svijetu, a ranije ga je svim silama pokušavao kupiti Real Madrid, koji i dalje ne odustaje od te ideje.

Stoga je Mbappeu PSG odlučio dati sve - ovlasti koje drugi nemaju, ali i nenormalne iznose na godišnjem nivou, pa i tu cifru od čak 60 miliona eura samo za vjernost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi