Ponovo se političari miješaju u slučaj Mbappe, ali je ovaj put situacija drugačija za 180 stepeni

Nade više nema

Ponovo se političari miješaju u slučaj Mbappe, ali je ovaj put situacija drugačija za 180 stepeni

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Poznato je kako je Emmanuel Macron pretprošle godine urgirao da Kylian Mbappe ostane u PSG-u. I ove godine se političari miješaju u njegov slučaj, no sada je sve gotovo i nade više nema.

Sredinom mjeseca februara Kylian Mbappe je najavio da će na kraju sezone napustiti PSG. Ističe mu ugovor s francuskim klubom, te će otići besplatno.

Gotovo sa sigurnošću se zna i gdje će nastaviti karijeru. Njegova naredna destinacija biti će Real Madrid.

Poslije najave da će otići, Luis Enrique mu ja počeo smanjivati minutažu na terenu. Jasno je da je to na njega itekako utjecalo.

Sabri Lamouchi (52), bivši ministar sporta Francuske, smatra da posljednje odluke uprave PSG-a i trenera Luisa Enriquea dokazuju da su aktuelni prvaci države već odustali od Mbappea, dva mjeseca prije kraja sezone. 

Takođe, bivši zvaničnik smatra da je odluku Kyliana Mbappea da napusti PSG podgrijao čak i sadašnji trener Parižana Luis Enrique.

Oglasi

"Bilo je odlučujućih događaja i ponavljam, imam osjećaj da je PSG već odustao od Mbappea. U ovakvim uslovima motivisati sportistu poput njega nije jednostavno. On je jedan od najboljih na svijetu i normalno tim se gradi oko njega, što više nije slučaj.

Za njega je to destabilizirajuće. Odluke Luisa Enriquea destabiliziraju. Ima smisla biti u ovom stanju. Mislim da ne želi da odustane od PSG-a, ali je dužan jer ga više ništa ne veže", rekao je Sabri Lamouchi za RMC Sports.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Otkako je najavio da će na kraju ove sezone napustiti PSG, Kylian Mbappe je igrao manje minuta za prvaka Francuske. Tako je francuska zvijezda od sredine februara tri meča Parižana počela na klupi za rezerve, dok je u remiju s Monacom zamijenjen na poluvremenu.

Teško možemo očekivati Kyliana Mbappea na pravom nivou sve do kraja sezone. Motivisan može biti samo u Ligi prvaka, gdje je PSG poražen od Barcelone 3:2 u prvoj utakmici četvrtfinala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi