Luis Enrique nakon poraza od Barce došao pred čelnike PSG-a i izustio: "Taj čovjek mora da ide..."

Stavit će ga na transfer listu

Luis Enrique nakon poraza od Barce došao pred čelnike PSG-a i izustio: "Taj čovjek mora da ide..."

Edmir Škorić

Barcelona je u četvrtfinalu Lige prvaka savladala PSG rezultatom 3:2 na Parku prinčeva, a jedna od zvijezda francuskog kluba mogla bi se na ljeto orpostiti od kluba.

Pobjedu Kataloncima donijeli su Raphinha (x2) i Andreas Christensen, dok su za Parižane pogađali Ousmane Dembele i Vitinha. PSG je sada u teškoj situaciji, ali se u nada da će u Barceloni ipak izboriti polufinale.

Nakon utakmice i poraza od Barcelone, nezadovoljstvo je među Parižanima evidentno, a čini se i do te mjere da je jedna od zvijezdi kluba već otpisana.

Kako tvrde iz Fichajesa, španski trener Luis Enrique pod svaku cijenu želi se riješiti 25-godišnjeg italijanskog golmana u kojeg je izgubio povjerenje i navodno je upravi kluba rekao da bi "bilo dobro da ga prodamo".

Luis Enrique želi Gianluigija Donnarummu na transfer listi i traži od šefova kluba dovođenje golmana 'svjetske klase', mada svakako i italijanski reprezentativac spada u tu kategoriju."Taj čovjek mora da ide", navodno je izustio bivši trener Barcelone kada se pojavio pred čelnicima lidera francuskog prvenstva. Ostaje da se vidi da li se s njegovim stavovima slažu i rukovodioci jednog od najbogatijih timova na svijetu.

Oglasi

Donnarumma je bez odštete došao iz Milana u ljeto 2021. godine, a sve je više kritikovan zbog loših reakcija.

Ubrzo nakon posljednjeg zvižduka utakmice na Parku prinčeva, Emmanuel Petit (53), bivši evropski i svjetski prvak s Francuskom, rekao je da je Donnarumma izrazito pogriješio za treći gol Barcelone.

"Možete mi pričati šta god hoćete, ali kod trećeg gola, na ovakvoj razini takmičenja, zapeti na gol-liniji..." , rekao je Petit za RMC Sport.

Jerome Rothen (46), bivši igrač sa 180 nastupa za PSG, također je rekao da je Gianluigi Donnarumma trebao puno brže reagovati na drugi pogodak Barcelone, koji je postigao Raphinha u 62. minuti.

Oglasi

"Čak i kod Raphinhinog drugog gola ostao je na petama i nije se pokušao pomaknuti. Gotovo je pao na guzicu. Što je još gore, imao sam osjećaj da će ova godina biti baš prava".

"On nije vipe mladi golman koji uz sebe ima Keylora Navasa. Sada je on broj 1 i mora da preuzme odgovornost", dodao je Rothen.

"Pitam se hoće li sljedeće sezone biti starter. Ima previše grešaka u radu nogu i znamo da Luis Enrique želi igrače na koje se može osloniti ," rekao je bivši defanzivac Arsenala Johan Djourou.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Donnarumma nije u formi i to je svima jasno, no svakako posjeduje golmanske kvalitete, ali očito će se naći na transfer listi Parižana ovog ljeta i čekat će se neka dobra ponuda za 25-godišnjaka kome ugovor traje do ljeta 2026. godine.

Tako bi PSG mogao ostati bez još jedne velike zvijezde jer je neminovan odlazak Kyliana Mbappea, koji nije htio da produži ugovor. Za razliku od eventualnog odlaska Donnarumme, odlazak Mbappea nešto je što brine i Enriquea i sve u Parizu.

Top Komentari

yellowdixie
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi