Mbappe, Macron, Al-Khelaifi i katarski emir večerali zajedno - Kylian jednom rečenicom sve riješio!

Dan odluke

Mbappe, Macron, Al-Khelaifi i katarski emir večerali zajedno - Kylian jednom rečenicom sve riješio!

E. Škorić

Francuski fudbaler Kylian Mbappe imao je čast da večeras večera sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.

Danas je bio jedan od najvažnijih dana za PSG, za Francusku i za Katar, jer je Kylian Mbappe došao na večeru s Macronom i katarskim emirom, u posljednjem pokušaju da francuski napadač promijeni svoju odluku i odluči da ostane u Parizu iako je ranije najavio da odlazi na kraju sezone, po svemu sudeći u Real Madrid.

Osim Macrona, prvog čovjeka Francuske, na večeri su bili i katarski emir, Tamim bin Hamad Al-Thani i predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, a Mbappe je bio jedini igrač PSG-a na ovoj posebnoj večeri.

Osim dolaska na večeru, objavljen je i pozdrav Kyliana s Macronom i katarskim emirom. Nije dugo trebalo da video postane viralan, jer se mnogi pitaju koje su se riječi razmijenile u tom pozdravu.

Oglasi

U rezidenciji predsjednika Francuske Republike razgovaralo se najmanje o budućnosti Mbappea, već je to jednostavno bio sastanak na kojem se razgovaralo o poziciji Francuske u palestinsko-izraelskom ratu.

Mbappe nije imao puno vremena pričati o svojoj odluci, ali je svoju odluku jasno obznanio katarskom emiru: “Osjećam se smirenije ako mu kažem u lice, odlučio sam promijeniti stvari, nadam se da razumije...", navodno je izgvorio Mbappe, podsjetivši da je prethodno Al-Khelaifiju direktno rekao da neće ostati u klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Fudbaler je pokazao bliskost s Macronom, koji je prije dvije godine urigirao da on ostane. Unatoč tome, ovaj put je sve puno drugačije i u Francuskoj već bacaju peškir. Za razliku do 2022. godine, sada je gotovo sigurno da će Mbappe potpisati za Real Madrid.

Na nedavnoj utakmici PSG-a i Rennesa (1:1) Mbappea je Luis Enrique izveo pri rezultatu 0:1 u 65. minuti, a kasnije na presici rekao da se polako moraju navikavati na igru bez njega, što je još jedan od dovoljno dobrih dokaza o transferu u Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi