U Parizu tjeraju Messija i Neymara, ali ni slutili nisu kakav udarac im sprema Mbappe

Totalni raspad

U Parizu tjeraju Messija i Neymara, ali ni slutili nisu kakav udarac im sprema Mbappe

E. Čaušević

Prije početka prošle sezone mnogi su vjerovali da je PSG glavni favorit za osvajanje Lige prvaka, ali Parižani su doživjeli nevjerovatan krah koji je pokazao sve njihove slabosti. Lionel Messi je već odlučio da ide, a njegovim stopama će čini se i Neymar. Međutim, u cijeloj priči našlo se i ime Kyliana Mbappea što bi za PSG mogao biti najteži mogući udarac.

U prethodnim mjesecima najbolje se vidjelo koliko je loša atmosfera u i oko PSG-a, a čaša koja je prelila čašu bila je suspenzija Lionelu Messiju koji je propustio jedan od treninga i bez dozvole išao u Saudijsku Arabiju.

Navijači PSG-a su zbog toga u potpunosti izgubili živce i čak se se okupili ispred kluba, ali i ispred Neymarove kuće kako bi tražili odlaska njega i Messija.

Parižani su svjesni da će na ljeto morati napraviti totalni remont igračkog kadra, ali glavni cilj im je da ekipu prave oko Kyliana Mbappea koji bi trebao biti lider i prva zvijezda prvaka Francuske u narednim sezonama.

Mbappe je prije godinu dana produžio ugovor do ljeta 2025. godine i postao jedan od najplaćenijih igrača na svijetu, no čini se da bi samo godinu dana kasnije cijela njegova priča mogla dobiti totalni preokret.

Francuski mediji pišu danas da je Mbappe uzdrman cijelom situacijom u PSG-u i da uopšte nije sretan što se sve to dešava. Svjestan je da će trebati vrijeme da se napravi remont igračkog kadra, a on navodno nije spreman da na to troši vrijeme.

Oglasi

Mbappe je odlučan da igra u ekipi koja je konkurentna za sve trofeje, a posebno za onaj Lige prvaka. Zbog toga su se pojavile ponovo špekulacije da bi mogao napustiti Parižane i čini se da će ga sada teško uvjeriti u ostanak.

L'Equipe je objavio da je Real Madrid ponovo taj koji zove Mbappea u svoj tim, te od njega nisu odustali bez obzira što ih je iznevjerio prije godinu dana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Spremni su da izdvoje rekordnu sumu novca za njegov transfer, a navodno i Mbappe je ovaj put shvatio da bi odlazak u Madrid za njega bio najbolji mogući potez ukoliko želi da ostvari svoje zacrtane ciljeve.

Mbappe je sretan što je Real blizu dovođenja Judea Bellinghama, a uz Karima Benzemu, Viniciusa Juniora i Rodryga napad Kraljeva bi bio ubitačan ukoliko mu se priključi i napadač PSG-a.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Možda jeste šuplja. Ali se s Realom makar povezuju top igrači. A ne besplatni i trećesrazredni ko sa katalonskom sirotinjom. I oni su im preskupi. Da je kako dzabe dovesti i besplatno da igraju, valjalo bi :-(. Skupe sudije jbg...
2 0
user1682631652
Suplja prica, tipicna objava ta nabijanje pregleda, klikova i prodaju novina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi