Neymar i Messi ne mogu vjerovati šta su doživjeli: Nakon ovoga će skoro sigurno napustiti PSG!

Ultrasi im ne daju mira

Neymar i Messi ne mogu vjerovati šta su doživjeli: Nakon ovoga će skoro sigurno napustiti PSG!

E. Ganibegović

Lionel Messi i Neymar su uz Kyliana Mbappea glavne zvijezde PSG-a, ali dva južnoamerička fudbalera će na ljeto vrlo vjerovatno napusititi glavni grad Francuske, naročito nakon posljednjih dešavanja.

Neymara je PSG 2017. godine doveo iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura, a četiri godine kasnije pridružio mu se i veliki prijatelj i bivši saigrač iz Barcelone, Lionel Messi.  

PSG je iskoristio finansijsku situaciju Barcelonu i nemogućnost produžavanja ugovora s Argentincem, te čarobnjaka iz Rosarija doveo potpuno besplatno.

Dvije godine kasnije, i Brazilac i Argentinac bi mogli da napuste klub. Štaviše, to je više nego izvjesno i pitanje je samo gdje će nastaviti karijere.

Chelsea je odavno zainteresovan za Neymara i ne bi bilo nikakvo čudo da ga vidimo u Premiershipu, dok se o Messiju piše najviše u kontekstu povratka u Barcelonu.

Osim povratka na Camp Nou, Messi ima bogate ponude iz Amerike (Inter Miami) i Saudijske Arabije (Al-Hilal), a bilo gdje da ode otići će besplatno jer mu na ljeto ističe ugovor.

Oglasi

Dvojac će klub gotovo sigurno napustiti nakon posljednjih dešavanja u prijestolnici Francuske. Poznato je da je Messi bez dozvole kluba išao u Saudijsku Arabiju, a to se baš i nije svidjelo navijačima PSG-a.

Ultrasi prvaka Francuske poručili su Messiju da slobodno može da ide iz kluba, te su odlučili da na neodređeno vrijeme uopšte ne dolaze na stadion i ne bodre svoj klub.

Na još većem udaru se našao Neymar. Navijači PSG-a organizovali su protest u sjedištu grupe, nakon čega su otišli do Neymarove kuće, gdje su psovali Brazilca i tražili od njega da napusti Park prinčeva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Čine sve kako bi dvojici Južnoamerikanaca pokazali da više nisu poželjni u klubu i želja im je da ga napuste, uprkos tome što su glavne zvijezde.

Jasno, i oni su mnogo razočarani jer su s njima očekivali da će osvojiti Ligu prvaka, ali to je i dalje samo nedosanjani san i pitanje je do kada će to biti tako. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi