Jedva čekao kraj utakmice, a onda priznao šta je zbog Carvajala doživio po prvi put u svom životu

Vodili nevjerovatnu bitku svih 90 minuta

Jedva čekao kraj utakmice, a onda priznao šta je zbog Carvajala doživio po prvi put u svom životu

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala mogli su sinoć uživati u sjajnom okršaju polufinala kojeg smo gledali na stadionu Santiago Bernabeu između Real Madrida i Manchester Cityja. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a u kakvom tempu se igrao ovaj meč najbolje je pokazala izjava Jacka Grealisha.

Real Madrid uspio je da dođe do prednosti u 36. minuti utakmice kada je Vinicius Junior zabio spektakularan gol za 1:0, ali je sredinom drugog dijela City došao do izjednačenja sjajnim golom Kevina de Bruynea.

Na Santiago Bernabeuu gledali smo zaista nevjerovatan tempo tokom svih 90 minuta meča, a mnogi su shvatili zbog čega su Real i City trenutno među najboljim ekipama na svijetu.

Sinoć smo vidjeli nekoliko fantastičnih duela na terenu, a istakli su se ponajviše Erling Haaland i Antonio Rudiger koji su vodili nevjerovatnu bitku tokom svih 90 minuta.

Međutim, oni nisu bili jedini koji su se istakli. Veliku borbu gledali smo i između Jacka Grealisha i Danija Carvajala na oba dijela terena, a kakav tempo meča je bio najbolje je pokazala izjava ofanzivca Manchester Cityja.

Grealish je bio zadovoljan igrom i rezultatom nakon utakmice, spomenu je Carvajala i na kraju je priznao da je na završetku utakmice doživio nešto što nikada nije u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Oglasi

"Pustili su nas u nekoliko navrata da igramo našu igru, ali imali su izuzetno visok presing svaki put kada smo imali loptu. Igranje protiv Carvajala je bilo zaista teško što možete vidjeti na meni", rekao je Grealish i dodao.

"Ovo je bila jako dobra bitka. Carvajal je bio neumoran po toj strani i borili smo se do zadnje minute. Pred kraj utakmice sam bio jako umoran. Nikada prije u karijeri nisam imao probleme s grčevima, a sada se to desilo. Imao sam grčeve u obje noge na kraju utakmice".

Grealish je dodao da je uživao igrajući na Santiago Bernabeuu i da je ovaj meč totalno drugačije doživio nego prije godinu dana kada je City u istoj fazi ispao od Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo su utakmice koje sanjate da igrate. Kada istrčite na takav stadion u takvom takmičenju to je ostvarenje sna. Imamo drugačiji tim i pristup nego prošle godine. Ekipa je odlična i zbog njih nisam nikada osjećao tako veliko samopuzdanje kao ove sezone", zaključio je.

Grealish je ove sezone jedan od najstandardnijih u ekipi Pepa Guardiole jer je uspio da odigra već 46 utakmica u svim takmičenjima. Uspio je da pet puta zatrese protivničku mrežu, a pored toga upisao je i 11 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti