Razmaženost ili bahatost? Mbappe novim zahtjevom pokzao da ga je baš briga za sve što mu je PSG dao

Želi da ide

Razmaženost ili bahatost? Mbappe novim zahtjevom pokzao da ga je baš briga za sve što mu je PSG dao

Eldar Ganibegović

Još od početka prethodne sezone pratili smo sagu vezanu za Kyliana Mbappea.

Prvak svijeta s Francuskom iz 2018. godine imao je ugovor s PSG-om do ljeta 2022. godine i činilo se, kako je vrijeme odmicalo, da će napustiti klub.

Gotovo svi su bili uvjereni da je postignut dogovor s Real Madridom i da će pojačati Kraljevski klub ovog ljeta, no na kraju je "uz zvuk sirene" objavio da potpisuje produženje vjernosti klubu iz glavnog grada svoje domovine.

Mbappe je ljetos potpisao nevjerovatan ugovor s PSG-om. Aktuelni prvak Francuske odmah mu je dao 120 miliona eura za potpis, uz platu od 60 miliona eura godišnje do 2025. godine.

Također, inostrani mediji izvještavali su o tome da je Kylian Mbappe dobio mogućnost da se pita i za transfere koje klub radi, što je francuski reprezenativac demantovao.

Ipak, španska Marca sada navodi kako je Mbappe napravio novi nevjerovatan zahtjev za PSG i tako pokazao da ga baš boli briga za sve napore koje je ovaj klub učinio da ga ostavi u svojim redovima.

Oglasi

Naime, Marca objavljuje da je Mbappe zatraži odlazak iz kluba već u januaru, odnosno u zimskom prijelaznom roku.

Navodno se Mbappe pored dvojca Neymar-Messi čini zapostavljenim od strane uprave što mu jako smeta, s obzirom na to da su ga uvjeravali da će on sam imati mnogo veće ovlasti u klubu.

Navedeni izvor tvrdi da je Mbappe odlazak zatražio odmah u julu kada je shvatio da Neymar neće biti prodan, što je bila njegova želja.

Također, navodi se kako Mbappe ne želi ni u Real Madrid. Ofanzivcu su navodno zasmetale reakcije iz Madrida nakon što je ljetos odlučio da ostane u Parizu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pod svim tim okolnostima i uzimajući u obzir uslove koje njegov novi klub treba da ispuni kako bi ga doveo u svoje redove, smatra se da bi Kylian mogao pojačati Liverpool koji ga je i ljetos htio dovesti.

Podsjetimo, 23-godišnjak je član PSG-a od 2017. godine kada je stigao iz Monaca, a s ovim timom je do sada osvojio francusko prvenstvo pet puta, dva kupa Francuske i tri superkupa, dok je Liga prvaka i dalje ostala nedosanjani san za njega i PSG.

Top Komentari

denimen9
Previše halabuke oko lika čiji brojevi nisu ni blizu Messija, Ronalda, pa čak i Neymara, a pogotovo Haalanda. Gabriel Jesus mnogo bolji napadač trenutno od njega, a manje stresa.
2 3
Galacticosi
Dobar igrac ali u glavi nije dobar
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi