Radikalna promjena: PSG mijenja strategiju koja znači da i Messi slobodno može da ide

Cilj ni ove sezone nije ostvaren

Radikalna promjena: PSG mijenja strategiju koja znači da i Messi slobodno može da ide

Eldar Ganibegović

Koliko god novca ulagao, PSG ne uspijeva da ostvari svoj glavni cilj, a to je osvajanje Lige prvaka. Nakon još jednog neuspjeha u ovom takmičenju, katarski vlasnici spremni su na potpunu promjenu strategije.

Otkada su katarski šeici došli na čelo PSG-a, cilj ovog kluba je osvajanje Lige prvaka. Najbliže tome su bili 2020. godine kada su poraženi u finalu od Bayerna.

U posljednje dvije sezone PSG nije imao sreće u osmini finala jer je za protivnike dobijao Real Madrid i Bayern, te je već u toj fazi ispadao iz takmičenja.

Ove sezone ih je Bayern savladao i u Parizu i u Minhenu, te se već uveliko priča o tome da će Christophe Galtier postati bivši, te da će na njegovo mjesto stići Julian Nagelsmann.

Čini se i da je vlasnicima kluba dosta bacanja novca na zvučna imena, pa je PSG spreman u potpunosti da promijeni strategiju.

Francuski mediji prenose kako je sada plan PSG-a da dovodi uglavnom francuske igrače, te su objavili i listu želja tima iz prijestolnice.

Oglasi

Želje PSG-a tako su Kephren Thuram iz Nice, Kolo Muani iz Eintrachta, Youssouf Fofana iz Monaca, Manu Kone iz Borussije Monchengladbach i Rayan Cherki iz Lyona.

Također, objavljena je i lista od sedam fudbalera koje će PSG htjeti zadržati, a među njima nije Lionel Messi kojem ističe ugovor na kraju sezone, najveća zvijezda ovog tima. 

Promjenljivi nastupi zvijezda na Parku prinčeva natjerali su zvaničnike PSG-a da donesu važnu odluku, tako da će nekoliko fudbalera napustiti tim na kraju sezone.

Kako prenosi Le Parisien, Luis Campos, sportski direktor PSG-a, će na transfer listu uvrstiti svakog igrača koji se do sada nije dokazao ili to ne uradi do kraja sezone. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jedini izuzetak od PSG-a su Mbappe, Donnarumma, Nuno, Hakimi, Danilo, Verratti i Marquinhos, fudbaleri kojih se francuski klub ne želi odreći, šta god da se desi.

Tako imena kao što su Messi, Neymar ili Sergio Ramos mogu tokom ljeta napustiti tim iz francuske prijestolnice, a da se klupski čelnici ni na koji način neće suprotstaviti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije