Operacija Kylian Mbappe: Dva kluba spremila su stotine miliona eura da ga imaju u svojim redovima

Gdje će završiti na kraju?

Operacija Kylian Mbappe: Dva kluba spremila su stotine miliona eura da ga imaju u svojim redovima

Eldar Ganibegović

Kako se bliži ljeto, tako raste i broj špekulacija o tome gdje će Kylian Mbappe nastaviti karijeru. 

Ipak, izbor je čini se sužen na dva kluba, a to je PSG s kojim mu ugovor ističe na kraju sezone i Real Madrid. Kraljevski klub  je u prednosti jer Mbappe sanja o igranju na Santiago Bernabeuu.

Francuski viceprvak dao mu je nemoralnu ponudu da ga uvjeri da ostane, a nije se dao nadmašiti ni Real Madrid. Kad se sve sabere, Real Madrid nudi paket od 450 miliona eura.

Talijanski novinar Gianluca Di Marzio otkrio je u ponedjeljak da Madriđani nude Mbappeu plaću od 50 miliona eura godišnje, plus još 100 miliona eura u obliku bonusa za potpis.

Kako ugovor koji nudi Real Madrid vrijedi pet godina, španski viceprvak potrošio bi 350 miliona eura samo na plate do 2027. godine.

Ni PSG ne sjedi skrštenih ruku. Kako  izvještava Mundo Deportivo, čelnici PSG-a pripremaju konačni prijedlog za Mbappea - 150 miliona eura pri potpisivanju i godišnja plata od 40 miliona eura brojke su koje na sto stavljaju šeici, vlasnici francuskog kluba.

Novi ugovor dviju strana vrijedio bi dvije sezone, odnosno do 2024. godine, što znači da bi francuski fudbaler za samo dvije sezone inkasirao 230 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima tri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 39 utakmice postigao 31 gola i saigračima podijelio 22 asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH1510
Ma Real Madrid, potpisao bi do sad za PSG da je htio
2 1
Goran86
Pa dosad bi potpisao za plasticni klub i lagano 5 sezona protiv Nimesa, Clermonta, Bastije trpo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi