Odbio Real Madrid: Stižu nove informacije o Haalandovom klubu, samo Raiola će dobiti 70 miliona

Norvežanin napušta Borussiju Dortmund

Odbio Real Madrid: Stižu nove informacije o Haalandovom klubu, samo Raiola će dobiti 70 miliona

Admin Čaušević

Erling Haaland i Kylian Mbappe će sasvim sigurno biti najveće zvijezde ljetnog prijelaznog roka, pod uslovom da Francuz ne odluči ostati u PSG-u i produžiti ugovor. 

Već dugo vremena se dosta toga piše o budućnosti Haalanda, a posljednje informacije o sjajnom Norvežaninu donio je poznati transfer guru Gianluca Di Marzio.

Haalanda u svojim redovima žele najvažniji evropski klubovi, prije svih Real Madrid, ali budućnost ubojitog napadača će biti daleko od Španije.

Di Marzio tvrdi da su pregovori sa Manchester Cityjem u završnoj fazi te da klauzula od 75 miliona eura značajano olakšava posao Građanima.

Pep Guardiola je već neko vrijeme u potrazi sa velikim pojačanjem u napadu, a to će prema sadašnjim najavama biti 21-godišnji Norvežanin.

Odlično će u svemu proći i Mino Raiola koji će na ime menadžerske komisije zaraditi nevjerovatnih 70 miliona eura.

Oglasi

I Haalandu je ponuđen zaista i više nego unosan ugovor. Očekuje se da bivši napadač Salzburga s novim klubom potpiše petogodišnji ugovor vrijedan 30 miliona euro po sezoni bez bonusa.

Dugo vremena je Haalanda želio i Real Madrid, ali se napadač zahvalio Los Blancosima nakon posljednje ponude koja mu se uopšte nije svidjela.

Dok u Madridu čekaju potpis Mbappea pokušali su "rezervišu" Haalanda tako što bi on ostao u Bundesligi te bi ga doveli narednog ljeta za sezonu 2023/24.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na ljeto 2023. godine Haalandova otkupna klauzula će skočiti na 120 miliona eura te u Borussiji nisu imali ništa protiv ovog prijedloga što je i očekivano.

Ipak, Haalandu se nije svidio ovaj prijedlog i odlučio je da promijeni sredinu već ovog ljeta te je spreman zamijeniti dres Borussije onim Manchester Cityja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Svako malo povrijeđen, igracina al precjenjen zavrsit ce ko Aubamejang
4 1
cogoH
Pa jucer ste pisali da city nece dovest halanda hahah sta sutra opet ce do barce ? Jasno da je kriza u svijetu al ne morate svaki dan mjenjat pricu da zaradite .
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti