Kylian Mbappe radi šta želi, ostali mogu sjesti i plakati jer niko ne smije reći ni slovo
Foto - EPA

Bira gdje će igrati

Kylian Mbappe radi šta želi, ostali mogu sjesti i plakati jer niko ne smije reći ni slovo

M. Šljivak

Kylian Mbappe u PSG-u radi šta mu je volja. Napadač bira poziciju na kojoj će igrati i ima potpunu slobodu izbora. Potvrdio je to trener Luis Enrique.

Francuski reprezentativac Kylian Mbappe čovjek je oko kojeg se apsolutno sve vrti u PSG-u. Jasno je kako je on prva zvijezda i klub čini sve da mu udovolji zahtjevima.

Čak se i trener prvaka Francuske Luis Enrique odlučio pustiti Mbappeu da radi sve što želi. Na terenu čovjek bira gdje će igrati.

"Kylian igra gdje on hoće. Ima potpunu slobodu da ide gdje mu je volja. Na nama je da popunimo prazninu i da balansiramo pozicije", rekao je Luis Enrique.

Ovo je jasan znak da Mbappe ima riječ koja se 'pika' u francuskom klubu. Dopustili su mu apsolutno sve samo da ostane i to je itekako vidljivo.

Oglasi

Njegove statistike ove godine ponovo su jako dobre. Odigrao je 21 meč za PSG i ima učinak od 19 pogodaka i dvije asistencije.

Ukupno je u dresu pariškog kluba na učinku od 231 postignutog gola i 100 asistencija u 281 odigranom meču. Bez dileme je veoma impresivno, ali Ligue 1 nije pravo mjerilo za njegove uspjehe.

Mbappe i Real Madrid: "Uzmi ili ostavi"

Kylian Mbappe je ugovorom s PSG-om vezan do kraja ove sezone uz opciju dogovora o produžetku saradnje za još jednu sezonu.

Međutim, ponovo se 25-godišnjak povezuje s madridskim Realom. Kraljevi će ga pokušati dovesti u svoje redove, ali ovog puta nemaju namjeru da učestvuju u ljetnoj sagi.

Španski mediji tvrde da će predsjednik Reala Florentino Perez već u januaru pokušati potpisati predugovor s Mbappeom. Bit će to ponuda 'uzmi ili ostavi'.

Ako Mbappe odluči da se narednog ljeta pridruži Realu, stvar će biti riješena već u januaru, no ako odabre da ostane u PSG-u i da odluči na kraju sezone, to će za tim iz Madrida biti završena priča.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon toga sva vrata u Realu za Francuza bi bila zatvorena, Real bi se okrenuo drugim opcijama i vidjet ćemo šta će se na kraju desiti između dvije strane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi