Detalj koji su svi vidjeli:  Mbappe imao drugačiji dres od svih ostalih igrača PSG-a, zna se zašto

Zanimljiv potez Ligue 1

Detalj koji su svi vidjeli: Mbappe imao drugačiji dres od svih ostalih igrača PSG-a, zna se zašto

Endin Čaušević

PSG je sinoć na svom terenu ubjedljivo pobijedio Monaco sa 5:2 u derbiju 13. kola francuske Ligue 1. U centru pažnje na ovom susretu našao se Kylian Mbappe jer je imao poseban detalj na svom dresu.

Parižani su pokazali da su daleko ispred Monaca u ovoj sezoni jer klub iz Kneževine nije uspio da pruži neki ozbiljniji otpor sinoć na Parku Prinčeva.

PSG je poveo u 18. minuti golom Ramosa, ali je samo četiri minute kasnije Minamino poravnao na 1:1. No, do kraja prvog poluvremena domaći tim je ponovo poveo, a ovaj put strijelac je bio Mbappe s bijele tačke.

U drugom poluvremenu PSG je za dvije minute sve riješio. Prvo je u 70. minuti Ousmande Dembele povisio na 3:1, dok je samo dva minuta kasnije Vitinha dao četvrti gol za aktuelnog prvaka Francuske.

Do kraja meča oba tima dala su još po jedan pogodak. Balogun je bio strijelac za Monaco, a konačnih 5:2 postavio je Kolo Muani.

Oglasi

Međutim, glavna tema nakon utakmice bio je Mbappe koji je sinoć imao nešto drugačiji dres nego ostatak ekipe PSG-a.

Naime, na dresu napadača PSG-a bio je poseban detalj kojeg je Ligue 1 predstavila na sinoćnjem meču. Naime, na leđima iznad imena igrača je zanimljiv bedž kojeg će nositi samo jedan igrač u sezoni.

   Zlatni bedž koji će krasi dres najboljeg strijelca Ligue 1, sinoć je ta čast pripala Kylianu Mbappeu

Riječ je o bedžu koji će biti na dresu najboljeg strijelca Ligue 1. U ovom trenutku to je bio Mbappe i on će imati taj detalj na dresu sve dok je najbolji strijelac, a ukoliko ga neko prestigne onda će pored prve pozicije na listi strijelaca preuzeti i navedeni bedž.

Mbappe je trenutno najbolji strijelac u francuskom prvenstvu sa 14 postignutih pogodaka, a iza njega je Akor Adams iz Montpelliera sa sedam golova. Kako stvari stoje teško da će neko uspjeti napadaču PSG-a preuzeti ovaj zlatni bedž u ostatku sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Napadač Parižana je i prošle sezone osvojio nagradu za najboljeg strijelca jer je uspio da postigne 29 golova. Iza njega bio je Alexandre Lacazette iz Lyona koji je postigao dva gola manje.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Sretan dan drzavnosti BIH!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi