Mbappe se zagrijavao, a onda vidio šta su mu priredili Ultrasi - Ostao je u mjestu ukopan!

Ovo je i zaslužio

Mbappe se zagrijavao, a onda vidio šta su mu priredili Ultrasi - Ostao je u mjestu ukopan!

Edmir Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe večeras igra svoj posljednji meč na Parku prinčeva i ova noć za njega će biti isuviše emotvna.

PSG je ranije osigurao titulu, pa rasterećeno igra meč sa Toulouseom, a sve oči uprte su u Mbappea.

Njemu je trener Luis Enrique dao priliku da se dostojanstveno oprosti od Pariza i navijača PSG-a, pa ga je stavio u igru od prve minute. I ono što je sigurno, htjet će nekim golom da stavi tačku na i kada je u pitanju njegov boravak u francuskoj prijestolnici.

Na samom zagrijavanju, Mbappe je doživio veliko iznenađenje. Dok se zagrijavao, ugledao je prema tribini svoj lik na sjajnoj koreografiji PSG-ovih ultrasa, nakon čega je ostao skamenjen.

Oglasi

Prije nekoliko dana Mbappe je zvanično potvrdio da napušta PSG. To se mjesecima ranije znalo, još početkom godine, ali sada je stigla zvanična potvrda.

"Htio sam da vam se obratim. Uvijek sam govorio da ću vam se obratiti kada budem nešto imao za reći. Htio sam svima da vam kažem da je ovo moja zadnja godina u PSG-u. Neću produžiti ugovor i avantura je došla do kraja", rekao je Mbappe i nastavio.

"Odigrat ću zadnju utakmicu na Parku prinčeva u nedjelju. To će biti meč prepun emocija jer sam već godinama tu i čast mi je bila biti dio najvećeg francuskog kluba i jednog od najvećih na svijetu".

"Uvijek ću biti zahvala što su me doveli da igram na najvećem nivou i da po prvi put osjetim pritisak takvih utakmica. Da igram s nekim od najboljih igrača u historiji fudbala, upoznam dosta prijatelja i sazrijem kao čovjek. Hvala saigračima s kojima sam igrao, svim trenerima koji su bili tu, sportskim direktorima i predsjedniku kao i svim članovima kluba".

Također, Mbappe je potvrdio da će karijeru nastaviti van Francuske.

"Znam da ostavljam klub u sjajnim rukama. Ovo je bila teška odluka, jako teška. Nisam očekivao da će biti tako teško saopštiti da napuštam Francusku. No, znam da mi treba novi izazov nakon sedam godina. Teško je, pored svih najviše se zahvaljujem navijačima koji su mi pružali svu tu ljubav ovih godina".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je u dosadašnjoj karijeri odigrao 306 utakmica za PSG, dao je čak 255 golova i upisao 108 asistencija.

Iako nije objavio gdje nastavlja karijeru, jasno je će put Madrida i da će pojačati redove Reala, kluba o kojem sanja iz najranijih dana djetinjstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi