Zavlačio ih pola godine, izdao, a sada zadaje novi udarac: Mbappe je odlučio dokrajčiti Real Madrid
Foto: Instagram @k.mbappe

Šta to sada sprema?

Zavlačio ih pola godine, izdao, a sada zadaje novi udarac: Mbappe je odlučio dokrajčiti Real Madrid

E. Ganibegović

Francuski ofanzivac Kylian Mbappe nakon velike drame oko nastavka karijere, odlučio je da produži ugovor s PSG-om. 

Nakon što je šest mjeseci držao u neizvijesnosti Real Madrid, svjetski prvak iz 2018. godine sada priprema novi udarac za Los Blancose.

Čini se da je Mbappe, koji je dobio pravo odlučivanja u slučaju transfera PSG-a sljedećih godina, postavio određene ciljeve pred čelnicike novog prvaka Francuske.

Jedno od njih je dovođenje Aureliana Tchouamenija iz Monaca.

Kylian Mbappe ocijenio je "lajkom" objavu na Twitteru u kojoj se govori da Luis Campos, novi sportski direktor momčadi, želi dovesti Aureliana Tchouamenija na Park prinčeva. Znak je to, prema stranim medijima, da nogometaš dobro poznaje tu temu.

Osim toga, činilo se da je transfer Aureliana Tchouamenija u Real Madrid samo pitanje vremena. No posljednjih dana taj je posao zastao. PSG je kontaktirao igrača, predstavili su mu projekt i, slučajno ili ne, transfer je otišao u "stand-by".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco osjeća konkurenciju za svog igrača i drži ljestvicu visoko: želi 80 miliona eura u svojim rukama, s čime se u Real Madridu ne slažu s obzirom na to da je Eduardo Camavinga, još jedan perspektivni francuski igrač, koštao samo 30 miliona eura.

Real Madrid se nada da će dobiti Tchouamenijev potpis za oko 60 miliona eura, plus moguće bonuse za učinak. Ako ga Kylian Mbappe ne nagovori da se pridruži PSG-u.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

axel42
Popizdiće Perez i onaj Tabas, a kad su oni sastavljali tamo neke Galaktikose onda je bilo ok.
7 15
kurjak
E moji krezavi poznavaoci fudbala,jedan je kraljevski klub.Šta je Mbape zayebo Real.Kad bude ko i mi gledao na TV kako drugi osvajaju zlatnu kopačku onda će se kajati.
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi