Kylian Mbappe želi igrati isključivo na jednoj poziciji i to je njegov uslov prije potpisa za Real

Šta će onda biti s Hazardom?

Kylian Mbappe želi igrati isključivo na jednoj poziciji i to je njegov uslov prije potpisa za Real

E. Škorić

Kylian Mbappe, talentovani napadač PSG-a, na meti je Real Madrida i vjeruje se da će Kraljevi po svaku cijenu pokušati da ga kupe na kraju sezone.

Real Madrid je spreman da se vrati na evropski tron, a Florentino Perez sprema izgradnju novih Galaktikosa. Predvodio bi ih upravo Mbappe, koji bi narednih desetak godina bio glavna uzdanica Kraljeva, nešto kao što je to prethodno bio Cristiano Ronaldo.

Međutim, Mbappeov dolazak izazvao bi određene probleme u Realu. Konkretno, Mbappe ima uslov da igra isključivo na poziciji lijevog krilnog napadača, a tu poziciju trenutno pokriva Eden Hazard, koji je za više od 100 miliona eura kupljen u julu 2019. godine iz7 Chelseaja.

Istina, Belgijanac nije ispunio očekivanja na Santiago Bernabeu, ali kao najskuplje pojačanje u povijesti kluba, ne žele ga se tako lako odreći, a s druge strane, Mbappe ne prihvata da igra na poziciji desnog krilnog napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mbappe je i trenutnom PSG-ovom treneru Mauriciju Pochettinu jasno poručio da igra samo i isključivo na lijevoj strani, gdje je Francuz zaista najbolji.

Sad je teško očekivati da Hazard prihvati ulogu rezerve, a teško da se jednako dobro može snaći na nekom drugom dijelu terena i u nekoj drugoj ulozi. Njegov odlazak bi onda bio neminovan, ali u Realu smatraju da u ovom timu ima dovoljno mjesta i za jednog i za drugog.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirTM87
Cuj sta ce biti s Hazardom, nek jede buhtle i perece ko i prethodnih godinu i duze i nek pusti fudbalere da igraju..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi