U Francuskoj su uvjereni gdje će Kylian Mbappe nastaviti karijeru

Uvjereni su i gdje neće

U Francuskoj su uvjereni gdje će Kylian Mbappe nastaviti karijeru

Eldar Ganibegović

Kako se ljeto bliži, strani mediji sve više su ubijeđeni da će Kylian Mbappe karijeru nastaviti u Real Madridu. 

U to su uvjereni i fanovi u Francuskoj.

Portal 'Le10Sport' je svojim čitateljima postavio pitanje o budućnosti Kyliana Mbappea: "Hoće li Mbappea okruženje uvjeriti da nastavi karijeru u PSG-u?"

Odgovor koji je preglasao bio je: "Ne, Mbappe će se ovog ljeta pridružiti Realu", s 51%.

Druga dva odgovora bila su sljedeća: "Da, Mbappe će produžiti ugovor na dvije godine" s 43% i "Da, Mbappe će obnoviti ugovor namnogo godina" s 5% glasova. Nada u njegov ostanak je praktično izgubljena među francuskim navijačima.

U Francuskoj i dalje insistiraju na tome da Mbappea u Parizu može zadržati samo njegova porodica koja bi cijenila ostanak još nekoliko sezona na pariškom tlu, budući da bi Mbappeov odlazak značio napuštanje doma.

Oglasi

Unatoč tome, Mbappe je odlučio gdje mu je budućnost i uvjeravaju da će mu biti teško promijeniti mišljenje.

Francuski napadač zna koji su prijedlozi Paris Saint-Germaina, iako trenutno ne želi prihvatiti niti jedan. Igrač želi ostvariti svoj san i zaigrati za Real Madrid.

Iako velika većina fanova smatra da je nemoguć slučaj da Kylian ostane, francuski mediji i dalje pišu da mogućnosti ima i to na način da PSG Mbappeu ponudi neki kratkoročni ugovor.

Unatoč svim tim nagađanjima, Parižanin će imati posljednju riječ i za sada se njegova ideja nije promijenila. Do konačne odluke Mbappea ima još nekoliko sedmica, ali za sada je na putu prema španskom glavnom gradu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima tri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 37 utakmice postigao 26 gola i saigračima podijelio 17 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646937483
Ljudi moji samo debil moze birati izmedju kraljevskog tima i plastike.
8 1
emanuelmacron
samo debil moze izabrati da suta loptu ,za 50 i 10 miliona
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi