Ukrali ga Atleticu ispred nosa: Novi Vinicius potpisao za Real Madrid
Foto: Instagram - @vinicius_04ofc

AS tvrdi

Ukrali ga Atleticu ispred nosa: Novi Vinicius potpisao za Real Madrid

E. Ganibegović

Zbog rata u Ukrajini, fudbal u ovoj zemlji je zaustavljen.

Zbog toga FIFA dopušta igračima da se iz ove zemlje privremeno prebace negdje drugo, a to je sjajno iskoristio Real Madrid i doveo desnog beka Viniciusa Tobiasa (18) iz Shakhtara.

Španski AS pod naslovom "Novi Vinicius u Madridu" objavljuje da je Brazilac već potpisao s Real Madridom i to posudbu do kraja sezone.

Real Madrid na ljeto može trajno otkupiti Viniciusa Tobiasa i to za 18 miliona eura. 

Brazilac zasad neće moći igrati u La Ligi, ali će biti upisan u drugu momčad kluba. Desni bek će se, međutim, smjestiti na popis Lige prvaka gdje Real Madrid očekuje dvomeč četvrtfinala s aktuelnim prvakom Chelseajom.

Viniciusa Tobiasa je želio i Atletico Madrid, Realov gradski rival, no Florentino Perez i Kraljevi su bili brži i uspješniji.

Inače, Vinicius Tobias je u Shakhtar stigao u januaru, kada su ga Ukrajinci doveli iz brazilskog Internationala za šest miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novi fudbaler Real Madrida nije uspio zaigrati niti u jednoj službenoj utakmici za ukrajinski klub iz dobro poznatih razloga.

Nastupio je samo na šest prijateljskih utakmica, a vidjet ćemo kakav će status imati u Real Madridu i da li će ubijediti upravu kluba da na kraju sezone otkupi njegov ugovor.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Da li je i ovaj padavičar pitanje je sada.Neymar ne treba sa brine,ima nasljednika samo takvog
1 7
Strankameprati.
Valjda ce ubost jednog od ove djece sto kupuju
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi