Mbappe na raskrsnici života: Legenda ga savjetuje jedno, ali srce vuče u drugu stranu

Šta će odlučiti?

Mbappe na raskrsnici života: Legenda ga savjetuje jedno, ali srce vuče u drugu stranu

E. Ganibegović

Francuski fudbaler Kylian Mbappe ovog ljeta morat će donijeti veliku odluku, odnosno barem je saopštiti, jer ju on vjerovatno već zna. 

Ovaj sjajni ofanzivac nalazi se na raskrsnici između ostanka u PSG-u s kojim mu ugovor ističe na kraju sezone, te prelaska u Real Madrid. Oba kluba nude mu astronomske cifre.

U početku je dobio savjete od legendarnog Ronaldinha da ostane u PSG-u zbog igranja s Neymarom i Lionelom Messijem.

"Da, mislim da će ostati. Ali u nogometu se mnoge stvari mogu dogoditi vrlo brzo. Ne želim nikome savjetovati. Želim vidjeti sve svoje prijatelje sretne, bez obzira gdje se nalaze", rekao je Brazilac tada za PSG Talk i dodao:

"Kad bi ostala sva trojica, bilo bi super za sve ljubitelje nogometa. Najbolja tri igrača na svijetu zajedno, to je ono što svi navijači žele vidjeti".

Ponovo se odlučio javiti 42-godišnji Brazilac s istim savjetom, a to je ostanak u Parizu. 

"Da li Mbappe ima sve za uspjeh u PSG-u? Da. U moje vrijeme to nije bio slučaj. Klub je sada na istom nivou kao i najveći na svijetu. On može postati najbolji igrač svijeta i osvojiti naslov Lige prvaka. Želim vidjeti kako će najbolji igrači postati bolji zajedno u PSG-u, a zatim osvojiti Ligu prvaka", rekao je Ronaldinho.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima tri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 40 utakmica postigao 32 gola i saigračima podijelio 22 asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mehinaldo
Ronaldinho na gudri sta ti je ludjace pa sto ti nisi postao najbolji u parizu vec si otisao u barsu bgt ne seri momak je prevazisao francusku mora igrati u najboljim klubovima trenutno je real za njega pravi klub da se oko njega gradi tim on je spreman da nosi taj teret. A ona dvojica ga svakako samo kvare nek samo bjezi od neymara alkosa da ga ne unisti
3 0
ZIZOU1234
Ma već je to završeno...zna on gdje će...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi