Dva kluba odustala od Mbappea

Sve manje opcija za Francuza

Dva kluba odustala od Mbappea

Edmir Škorić

Priča oko odlaska francuskog nogometaša Kyliana Mbappea iz PSG-a mogla bi biti zapečaćena u narednom periodu.

Kako prenosi Marca, pozivajući se na poznatog sportskog novinara Rodriga Fáeza, čelnici Real Madrida žele ove sedmice zaključiti transfer 24-godišnjeg igrača i predstaviti ga kao novo pojačanje u narednim danima.

U međuvremenu, situaciju oko Mbappea istražuju i drugi evropski velikani, svjesni da PSG mora hitno da ga proda kako ne bi bez odštete otišao na kraju sezone, kada mu istekne aktuelni ugovor.

Prije nekoliko dana klub iz Saudijske Arabije Al-Hilal ponudio je Parižanima 300 miliona eura za transfer Mbappea, dok za samog igrača pripremaju jednogodišnji ugovor uz platu od 700 miliona eura. Predstavnici francuskog prvaka prihvatili su ponudu i dali dopuštenje klubu iz Saudijske Arabije da započne pregovore izravno s Mbappeom, no on se nije želio sastati s čelnicima Al-Hilala, što je navodno razljutilo sve na Parku prinčeva.

Mbappe i dalje odbija da produži ugovor, a kao krajnji rok ove sage navodi se 31. juli, što je datum koji je kao konačan za kraj priče odredio predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi. Do kraja ovog dana Mbappe mora da donese konačnu odluku. Pred njim su dvije mogućnosti - obnoviti ugovor ili biti prodan.

Nogometaš, čvrst u svom izboru, namjeravao je odraditi ugovor do sljedeće godine. PSG-ov odgovor bio je još čvršći: izostaviti ga s turneje po Japanu i zaprijetiti da će ga držati na tribinama cijelu godinu.

Oglasi

Real Madrid je i dalje favorit za potpis Mbappea i navodno su Kraljevi spremni PSG-u da ponude 225 miliona eura, dok su prvobitno u Francuskoj potraživali 250 miliona.

Ono što Realu ide u prilog jeste činjenica da su danas dva velikana zvanično odustala od trke za Mbappeov potpis. Učinili su to Barcelona i Liverpool.

"Smijemo se tome. Mogu reći da mislim da je jako dobar igrač, ali nam financijski uvjeti nikako ne odgovaraju. Ne bih sad htio pokvariti priču, ali kao koliko ja znam nema od toga ništa", kazao je Klopp, pa je dodao:

“Ali moguće je da neko drugi iz kluba nešto sprema i želi me iznenaditi, ali to se nije dogodilo u ovih osam godina koliko sam ovdje. To bi bilo prvi put".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Realno, Al-Hilal je možda jedini klub koji ovog ljeta može ispuniti financijske zahtjeve PSG-a za Mbappea, iako se vjeruje da 24-godišnjak nije oduševljen prelaskom u Saudijsku Arabiju. Općenito se vjeruje da želi prijeći u Real Madrid uz slobodan transfer 2024. godine, ali PSG je odlučan već danas riješiti sve dileme i unovčiti njegovo dlazak.

I predsjednik Barcelone Joan Laporta je izjavio da njegov klub nema mogućnost da dovede Mbappea iako se nedavno spominjala takva ideja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666065968
Vi nemate pojma o novinarstvu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi