U sjeni Dembeleovog odlaska u PSG na adresu Barcelone stigla ponuda koju čekaju mjesecima

Sada je sve do igrača

U sjeni Dembeleovog odlaska u PSG na adresu Barcelone stigla ponuda koju čekaju mjesecima

Endin Čaušević

Ousmane Dembele odlučio je napustiti Barcelonu i prihvatiti ponudu PSG-a koji je aktivirao njegovu otkupnu klauzulu, ali čini se da Francuz neće biti jedini ofanzivac koji napušta katalonski klub jer je Joan Laporta dobio ponudu koja se čekala cijelo ljeto.

Katalonci se nalaze već neko vrijeme na pripremama u Americi, a za nekoliko dana očekuje ih pripremni susret protiv Milana u Las Vegasu. No, već sada je jasno da Xavi neće na toj utakmici imati Dembelea na raspolaganju jer je njegov odlazak u PSG skoro završena stvar.

PSG je aktivirao otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, a Dembele je sinoć dao zeleno svjetlo za transfer jer je pristao na uslove koje mu je ponudio francuski klub.

Sigurno je da će odlazak Dembelea biti težak udarac za Xavija s obzirom da mu je on bio jedan od ponajboljih igrača. Međutim, kako piše katalonski Sport čini se da Dembele neće biti jedini ofanzivac koji će do kraja ljeta napustiti klub.

Sport je objavio da je na adresu kluba stigla ponuda kojoj se nadaju već mjesecima, a u pitanju je Ferran Torres kojeg Barca želi prodati kako bi dovela neko bolje pojačanje u napadu.

Oglasi

Navodno, interes za Torresa pokazala je Aston Villa koja je poslala i zvaničnu ponudu. Engleski klub spreman je da plati 20 miliona eura plus deset miliona eura bonusa za Torresa i sada čekaju odgovor iz Španije.

U Barceloni nemaju ništa protiv prodaje Torresa, no problem je što ovaj mladi napadač ne želi da ide iz kluba.

Barcelona bi prodajom Dembelea i Torresa inkasirala najmanje 70 miliona eura što bi im omogućilo da do kraja ljeta dovedu barem još jedno zvučno pojačanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sport piše da je glavna meta Bernardo Silva iz Manchester Cityja, a ponovo su se pojavile špekulacije da bi u Barceloni mogao završiti i Joao Felix koji na sve načine pokušava da napusti Atletico Madrid.

Bernarda će Barca sigurno pokušati dovesti kada se ozvaniči odlazak Dembelea, dok je Felix opcija u slučaju da Torres napusti klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti