Kylian Mbappe želi da ide iz PSG-a
Kylian Mbappe je imao fantastičnu sezonu. Međutim, igrači nisu ostvarili ciljeve kakvi su pred njih postavljeni, iako je Mbappe bio čudesan (Foto: EPA)

Čvrsto je odlučio

Kylian Mbappe želi da ide iz PSG-a

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe ima namjeru da napusti PSG.

Kako navodi Cadena SER, otac francuskog napadača Wilfried Mbappe je u Zurichu obavio razgovore sa 'veoma važnom osobom iz svijeta fudbala', a tema je bila Mbappeov odlazak iz PSG-a.

Cadena SER navodi kako se Mbappe ne osjeća dobro u svlačionici PSG-a, a krivci za to su trener Thomas Tuchel i Neymar.

Francuski fudbaler krivi Tuchela što mu nije dopustio da izvodi penale i tako dođe u mogućnost da osvoji Zlatnu kopačku, jer je imao milion i po eura bonusa ako dođe do tog dostignuća.

Također, odnosi sa Neymarom nisu najbolji. L'Equipe tvrdi kako su u ekipi dva klana, Brazilci i Francuzi i oni se svim silama trude da podmeću nogu jedni drugima.

Mbappe je vođa ekipe Francuza, Neymar Brazilaca, a očigledno da za sada Brazilci pobjeđuju, jer Mbappe sada silno želi da napusti klub.

To neće biti nimalo lako. Kylian je sa francuskim prvakom ugovorm vezan do 2023. godine i zaista je teško očekivati da će napustiti tim ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe sa samo 20 godina pravi zaista čuda. Već sada je jedan od najboljih fudbalera svijeta, a ukupno je u dresu Parižana postigao 60 golova u 87 nastupa.

Protekle sezone je imao zaista čudesan učinak. U 43 odigrana meča postigao je 39 golova i upisao je 17 asistencija.

Oglasi