Vlasnik PSG-a ušao u engleski nogomet kupovinom jednog dijela kultnog tima

Postaje suvlasnik Leedsa

Vlasnik PSG-a ušao u engleski nogomet kupovinom jednog dijela kultnog tima

E. Škorić

Vlasnik PSG-a Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi ubrzo će postati i službeno suvlasnik Leeds Uniteda.

Danima se pregovara oko Al-Khelaifijevog ulaska u Leeds, ali čini se kako je ovaj bogati katarski biznismen pronašao zajednički jezik sa vlasnikom Leedsa Andreom Radrizzanijem.

Sada će jedan od najbogatijih ljudi svijeta klupiti jedan manjinski paket tima s Elland Roada, koji se i naredne sezone takmiči u Championshipu.

Al-Khealifi planira da u narednom periodu i u potpunosti preuzme upravljačke dionice Leedsa, a nakon toga bismo ponovo mogli uživati u Leedsu kao premierligašu i ekipi s najvećim ambicijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Radrizzani, aktuelni vlasnik, pametno je donio odluku da proba naredne sezone Leeds vratiti u Premier ligu, a onda vlasniku PSG-a po "punoj" cijeni i znatno većoj prodati čitav paket kluba.

Top Komentari

LUFC
Nije još potvrđeno. Žele kupiti 10-15% kako bi mogli slati igrače na posudbu i zaobilaziti FFP pravila. Radri će samo prodati ako bude dobio baš dobru ponudu u što je teško povjerovati.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi