Vlasnik PSG-a želi kupiti engleski klub, stigao u Dohu na sastanak sa vlasnikom
Al-Khelaifi bi se trebao sastati sa vlasnikom, ali i trenerom Leedsa

Nasser Al-Khelaifi je na korak od kupovine još jednog kluba

Vlasnik PSG-a želi kupiti engleski klub, stigao u Dohu na sastanak sa vlasnikom

S. Pašalić

Kako prenose mediji u Francuskoj, vlasnik PSG-a je u pregovorima s upravom Leedsa oko kupovine ovog kluba.

Milijarder Nasser Al-Khelaifi koji je predsjednik Qatar Sports Investments grupe danas bi se trebao sastati sa vlasnikom kluba Andreom Radrizzanijem.

45-godišnji Al-Khelaifi je 2011. godine preuzeo klub iz Pariza i potrošio je blizu 340 miliona eura na dovođenje samo Neymara i Kyliana Mbappea.

Ipak, i pored toga PSG je ove sezone ispao u osmini finala Lige prvaka od Manchester Uniteda, a vlasnik je sada u potrazi za novim izazovom.

Al-Khelaifi je ranije ove godine ušao u pregovore oko preuzimanja Leedsa, a sada će se katarski biznismen sastati s Radrizzaniem i trenerom Marcelom Bielsom u Dohi kako bi razgovarali o potencijalnoj prodaji kluba, prenosi francuski L'equipe.

Leeds je ove sezone igrao doigravanje za ulazak u Premier ligu, ali je u šokantnom dvomeču ispao od Derbyja pa će i naredne sezone igrati u Championshipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi