La Gazzetta: Zola ili Di Matteo umjesto Reje

Lazio u potrazi za novim trenerom

La Gazzetta: Zola ili Di Matteo umjesto Reje

Edmir Škorić

Edoardo Reja nema dobar odnos sa predjednikom Lazija Claudijom Lotitom, direktorom Ighlijem Tareom te dijelom rimskih navijača, pa je njegov odlazak krajem sezone, pišu talijanski mediji, neminovnost.

Prema pisanju La Gazzette dello Sport, najveće šanse, ukoliko Reja uistinu i ode, da preuzme nebesko-plavu momčad ima Gainfranco Zola, bivši igrač Chelseaja koji je trenirao West Ham. 

 

Navodno je Zola kontaktiran i u februaru kada je Reja dao ostavku, ali nije usvojena te je on zadržan na mjesto trenera. Sada su očito stvari drugačije. 

 

Zola je osim vođenja West Hama imao iskustvo treniranja U-21 italijanske reprezentacije. Doduše, tada je bio samo pomoćnik Pierluigiju Casiraghiju. 

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zola je primarni cilj Laziju, ali u kombinacijama je i Roberto di Matteo, Švicarac koji je nastupao za Italiju i koji privremeno vodi Chelsea, kojeg je odveo do finala Lige prvaka i trofeja FA Cupa. Di Matteo je u Laziju igrao od 1993. do 1996. godine. Trenirao je još Milton KD i WBA u Engleskoj.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti