Atletico se mučio protiv fenjeraša
FOTO: EPA

La Liga - 15. kolo

Atletico se mučio protiv fenjeraša

Haris Zilić

Nastavljena su uzbuđenja i u španskoj La Ligi. Posljednijh sezona Španci praktikuju da se utakmice redovnog kola igraju posljednja dva dana u kalendarskoj godini, a tako je bilo i ovaj put.

U 15. kolu večeras su snage odmjerili Atletico Madrid i Elche.

Jorgandžije su bile apsolutni favorit protiv Fenjeraša i ekipe koja nema trijumf u ovoj sezoni i koja na svom kontu ima samo četiri osvojena boda. Na kraju slavlje izabranika Diega Simeona rezultatom 2:0.

Ipak, Atletico se dugo mučio, čemu svjedoči rezultat prvog poluvremena od 0:0.

U finišu prvog poluvremena posao domaćinima olakšao je Verdu koji je direktan dobio crveni karton u prvoj minuti sudijske nadoknade i Elche ostavio sa deset igrača.

Ateltico je uzvratio u 53. minuti kada je Hermoso u tri minute dobio dva žuta kartona i tako su snage na terneu bile izjednačene.

Oglasi

Atletico je uspio doći do pogotka u 56. minuti kada je Joao Felix na asistenciju Griezmanna pogodio za 1:0.

Do drugog gola Ateltico dolazi u 74. minuti preko Morate i 2:0 će se ispostaviti kao konačan rezultat utakmice.

Ovome dodajmo da su gosti meč završili sa devet igrača jer je Quina u 90. minuti dobio drugi žuti karton.

Atletico je sada trećeplasirani sa 27 osvojenih bodova deset manje od vodeće Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Elche je zakovan za dno sa samo četiri boda iz 15 kola, nemaju još pobjede i pravo im čudo treba do kraja sezone da se spase u društvu najboljih, tačnije da izbore opstanak.

Prije ovog susreta odigrana su još dva meča današnjeg programa 15. kola. Girona i Rayo Vallecano su u sjajnoj utakmici remizirali 2:2, dok je susret između Betisa i Atlethic Bilbaa okončan bez pogodaka 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi