La Liga dobila novog člana

Huesca po prvi put među najboljim

La Liga dobila novog člana

M. Šljivak
Teme:

Španska La Liga naredne sezone imaće debitanta.

Ekipa Huesce večerašnjom pobjedom na gostovanju (0:2) protiv Luga u 40. kolu Segunde osigurala je plasman u društvo najboljih timova Španije, dva kola prije kraja prvenstva.

Golove za historijski plasman u La Ligu ovog tima postigli su Gallar u šestoj i Pulido u 38. minuti meča i na kraju utakmice je nastalo veliko slavlje među igračima, ali i navijačima ovog kluba.

Huesca je osnovana 1960. godine. Do sada nikad nisu uspijevali da se nađu u društvu najboljih timova Španije, ali će naredne sezone konačno imati šansu da se dokažu među velikim momcima.

Dva kola prije kraja Segunde Rayo Vallecano treba pobjedu u barem jednom meču kako bi izborio povratak u elitu, a dobro poznata imena se bore za play off u kojem ćemo dobiti još jednog člana La Lige.

Sporting Gijon će gotovo sigurno u doigravanje, a tu su još Zaragoza, Valladolid, Cadiz, Numancia, Real Oviedo i Osasuna i završnica Segunde biće veoma interesantna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi